1.1 milyon çalışana erken emeklilik müjdesi: 1998-2021 arası SGK girişi olanlar dikkat

1.1 milyon çalışana erken emeklilik müjdesi: 1998-2021 arası SGK girişi olanlar dikkat

Milyonlarca çalışana mini EYT müjdesi! Emeklilik hayali kuran Bağ-Kur'luları seviçten havalara uçuracak yeni bir gelişme yaşandı. Tam 5 yıl erken emekli olabilirsiniz.

Ekonomi

01.06.2024, 09:02

Uzun süre beklenen 2. EYT için karar verildi. Çalışanlar 5 yıl erken emekli olabilir. Sigorta girişi 1998-2021 arası olanlar bu haber sizi doğrudan ilgilendiriyor. Prim gün sayısı düştü, emeklilik yaşı öne çekildi. İşte yeni erken emeklilik ve 7200 primde son durum...

Sigorta gişi 1998 ve 2021 arası olan çalışan için erken emeklilik hayal olmaktan çıktı. Az primle erken emeklilik imkanı artık TBMM'de. Söz konusu düzenleme ile birlikte 1.1 milyon kişi erken emeklilik biletini alacak. Milyonlarca çalışanı ilgilendiren  7200 prim son durum netleşti. Peki prim indirimi ne zaman çıkacak?

AP ateşle oynuyor! Rus varlıklarıyla Ukrayna'ya devasa yardım onaylandı AP ateşle oynuyor! Rus varlıklarıyla Ukrayna'ya devasa yardım onaylandı Haberi Görüntüle

EMEKLİLİK 5 YIL ÖNCE ÇEKİLECEK

Merakla beklenen esnafa erken emeklilik fırsat ile ilgili son dakika gelişmesi yaşandı. Milyonlarca Bağ-Kurlu prim eşitlemesi düzenlemesi sayesinde erken emeklilik fırsatına sahip olacak. TBMM'ye sunulan kanun teklifinin prim gün sayısının 7200’e indirilmesini kapsıyor. 

SGK uzmanlarının duyurduğu bilgide Bağ kurlulara prim indirimi düzenlemesi TBMM’ye iletildi. Önümüzdeki günlerde oynanacak olan düzenlemenin Kurban Bayramı’ndan önce meclisten geçeceği tahmin ediliyor.

Meclis'e sunalan kanun teklifinin onaylanması durumunda Prim indirimi ya da prim eşitlemesi olarak bilinen bu düzenleme esnaflara beş yıl erken emeklilik fırsatı sunacak. Prim eşitlenmesiyle birlikte artık esnaflar da SSK’lılar gibi 7200 günden emekli olma fırsatına sahip olacak. Prim eşitlemesi düzenlemesiyle birlikte 1800 gün prim indirimi uygulanacak. Prim indirimi, kuaför berber fırın gibi küçük işletmeleri kapsayacak.

Türkiye'nin En Zengin 28 İnsanı! Servetinin yarısını kaybetti! Türkiye'nin En Zengin 28 İnsanı! Servetinin yarısını kaybetti! Haberi Görüntüle

1.1 MİLYON KİŞİ EMEKLİ OLACAK

Mini EYT olarak kabul edilen yasa milyonlarca esnafa umut ışığı oldu. SSK’lılar için prim gün sayısı 7200 olarak belirlenirken bağ kurlular için 9000 gün olarak belirlenmişti. Bu sebeple de çok sayıda esnaf erken emeklilik fırsatını kaçırmıştı. Yeni yapılan bu düzenleme adeta bağlara ikinci ATE anlamını taşıyor.

1.1 milyon vatandaşa erken emeklilik fırsatı sunan mini EYT, TBMM'de kabul edilmesi durumunda hemen yürürlüğe girecek. Milyonlarca EYT'li dilekçe vermerli durumunda 5 yıl erken emekli olma fırsatına erişecek.

Habere Tepki Ver

33

13

1

2

2

0

1

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading