150 bin TL'lik evlilik kredisine ilk günde rekor başvuru! Bakan rakam verdi

150 bin TL'lik evlilik kredisine ilk günde rekor başvuru! Bakan rakam verdi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, ''Aile ve Gençlik Fonu'na deprem bölgesinden şu ana kadar 1112 gencimiz başvurdu." açıklamasında bulundu.

Ekonomi

17.02.2024, 10:34

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş Aile ve Gençlik Fonu için başvurusu onaylanan kişilere toplam 48 ay vadeli 2 yılı geri ödemesiz 150 bin lira kredi desteği sunulacağını açıklamıştı.

Deprem bölgesinin öncelik olduğu Aile ve Gençlik Fonu'na başvurular dün başladı. İlk etapta Adıyaman, Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçeleri ile Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya'daki gençlerin başvurularını alındı.

Deprem bölgesinde şartlar esnek tutulacak. Bakanlığın evlilik eğitimlerine katılma zorunlu olacak. 48 ay vadeli 2 yılı geri ödemesiz 150 bin lira kredi verilecek.

AK Parti Afyonkarahisar Belediye Başkan adayı Hüseyin Ceylan Uluçay'ın, bir otelde düzenlenen proje tanıtım toplantısında konuşan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, konuya ilişkin açıklama yaptı. Bakan Göktaş, ''Aile ve Gençlik Fonu deprem bölgesinden şu ana kadar 1112 gencimiz başvurdu." dedi.

Lapis Lazuli Koridoru için 5 ülke toplanacak! Ticari açıdan önemli olan toplantı: İstanbul'da gerçekleşecek Lapis Lazuli Koridoru için 5 ülke toplanacak! Ticari açıdan önemli... Haberi Görüntüle

FAİZSİZ EVLİLİK KREDİSİNE 1112 KİŞİ BAŞVURDU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde belirlenen hedeflere her gün bir adım daha yaklaştıklarını, eser ve hizmet siyasetinde sınır tanımadıklarını vurgulayan Göktaş, şu ifadeleri kullandı;

"Cumhurbaşkanı'mızın vizyonu doğrultusunda gençlerimizin yuva kurmasını kolaylaştıracak adımı da attık. Gençlerimizin hayallerini gerçekleştirmelerine destek olmak amacıyla hayata geçirdiğimiz Aile ve Gençlik Fonu'na başvuruları dün itibarıyla bakanlığımızın internet sitesinden almaya başladık. Pilot bölge olarak belirlediğimiz deprem bölgesinden başlattığımız fona şu ana kadar 1112 genç çiftimiz başvurdu.''

Borsa günü nasıl tamamladı? İşte 03.10.2024 BIST kapanışı... Borsa günü nasıl tamamladı? İşte 03.10.2024 BIST kapanışı... Haberi Görüntüle

''ÜLKEMİZİ İÇİN YARARLI OLACAK''

Bakan Göktaş, açıklamanın devamında ''Gençlerimiz bu destek ile aynı zamanda kendi projelerini de hayata geçirebilecek. İnanıyorum ki ülkemiz için yararlı olacak pek çok proje, verilecek bu destekle hayat bulacak. Fona gösterilen bu yoğun ilgiden dolayı tüm gençlerimize teşekkürlerimi sunuyorum." dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading