Sitede Ara

1999, 2004, 2008 SGK girişi olana şipşak emeklilik! Meclis 2. EYT paketini gündeme aldı

1999, 2004, 2008 SGK girişi olana şipşak emeklilik! Meclis 2. EYT paketini gündeme aldı

Erken emeklilik hayali kuran milyonlarca vatandaşa müjde 2. EYT paketi ile geliyor. Devlet 43.44 yaş arası erken emeklilik fırsatı için düğmeye bastı. SGK girişi 1999 2000 2004 2008 olanlarlar şipşak emekli olacak.

Ekonomi

30.09.2024, 13:28

Yeni EYT paketi ile emeklilik yaşı düşürülecek. Erken emeklilik hayali ile yanıp tutuşan milyonlarca vatandaşa beklediği haber nihayet geldi. Torba yasa ile gelecek mini EYT paketi 43 44 yaş arası erken emeklilik fırsatı sunacak. Sigorta girişi 1999 2000 2004 2008 olanlar anında emekli edilecek. 

Prim eskiği nedeniyle EYT'yi kaçıran emekli olamayan milyonlarca vatandaşa piyango vurdu. Hazırlanan özel paket Meclis'in açılacağı tarihi bekliyor. Ekonomi gündemi ile startını verecek olan TBMM, 1 milyondan fazla kişinin erken emeklilik sürecini de ele alacak. Peki 2. EYT ne zaman çıkacak? Kimler mini EYT'den yararlanabilecek? 

1 Ekim'den yeni dönemin startını verecek olan TBMM, ekim ayında yoğun gündem ile çalışacak. Meclis'i bekleyen önemli konulardan biri de uzun süreden beri görüşmelerine ara verilen torba yasa olacak. Milyonlarca vatandaş da torba yasa görüşmelerinin bir an önce tamamlanmasını ve yeni düzenlemelerin hayata geçmesini istiyor. Nedeni ise torba yasa içinde herkesi yakından ilgilendiren maddeler olması.

Torba yasanın Meclis'ten geçmesini dört gözle bekleyenler ise hiç süphesiz kademeli emeklilik, Bağ-Kur prim indirimi, ev hanımlarına emeklilik sürini yakından takip eden vatandaşlar. Peki Mini EYT ne zaman çıkacak? İşte 2. EYT tadında yeni erken emeklilik imkanları…

Açlık ve yoksulluk sınırının rakamları netleşti: Dört kişilik ailenin ihtiyacı bakın kaç lira Açlık ve yoksulluk sınırının rakamları netleşti: Dört kişilik ailenin ihtiyacı... Haberi Görüntüle

TORBA YASADA KADEMELİ EMEKLİLİK VAR MI?

Meclis'in açılmasıyla birlikte ele alınması beklenen torba yasada kademeli emeklilik var mı? SGK girişi 1999 ile 2008 arası çalışanları kapsaması beklenen kademeli emeklilik düzenlemesinde Prim gün sayısı ve yıl şartını tamamlayanların yaş şartı aranmadan kademeli olarak emekli olması öngörülüyor.

Bu yasa Meclis'in onayını alırsa kadınlar için 43 erkekler için 45 yaşında emeklilik imkanı doğacak. Ancak torba yasada kademeli emeklilik ödemeli emeklilik var mı sorusu Şu an için bir yanıt bulmadı. Ekim ayında TBMM’de yeni yasama döneminin başlamasıyla birlikte bu konunun da netlik kazanması bekleniyor.

Borsa İstanbul zirveyi zorluyor! Beklenen seviyeyi aştı Borsa İstanbul zirveyi zorluyor! Beklenen seviyeyi aştı Haberi Görüntüle

PRİM İNDİRİMİ OLACAK MI?

Torba yasanın bir diğer merak edilen konularından biri ise  Bağ-kur ve SSK prim eşitlemesi olarak bilinen bağ-kur 7200 prim düzenlemesi. Bu düzenlemenin hayata geçmesi durumunda bağ-kurlular artık SSK’lılar gibi 7200 prim gününü tamamlamaları halinde emeklilik başvurusu yapabilecek. 

Söz konusu prim indiriminin hayata geçmesi durumunda EYT’yi prim eksiği nedeniyle kaçıran bağ kurlularda yeniden kapsama girmiş olacak. Bağ-kur prim indirimi düzenlemesi Tam 5 yıl prim Kazancı sağlayacak.

Balıkçı tezgahları dolup taşmıştı! Şimdi dümeni Rusya'ya kırdı Balıkçı tezgahları dolup taşmıştı! Şimdi dümeni Rusya'ya kırdı Haberi Görüntüle

EV KADINLARINA EMEKLİLİK

Meclis'te ele alınacak konulardan biri de uzun yıllardan beri dile getirilen fakat bir türlü hayata geçirilemeyen ev kadınlarına emeklilik konusu. Cumhurbaşkanı Erdoğan genel seçimlerden hemen sonra ev hanımlarına devletten prim desteği sağlanacağı müjdesini verdi. Ev hanımları, isteğe bağlı sigorta yaptırmaları durumunda devlet üçte bir prim desteği sunacak. Böylelikle ev hanımları çalışmadan emeklilik fırsatını yakalayacak.

Habere Tepki Ver

5

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading