Yandex Metrica

Sitede Ara

1999 sonrası sigortalılar dikkat! İkinci emeklilik için müjde verildi! Yeni prim tablosu açıklandı!

1999 sonrası sigortalılar dikkat! İkinci emeklilik için müjde verildi! Yeni prim tablosu açıklandı!

Orta Vadeli Program (OVP) kapsamında, mevcut emeklilik düzenlemesinde yapılacak olan önemli değişiklikler sonrasında Türkiye'de emeklilik sisteminde büyük bir adım atıldı. Yeni düzenlemelerle birlikte prim ödemeleri, prim gün sayıları emeklilikte en önemli unsurlardan biri haline geldi. Ancak bazı çalışanlar için ise ikinci emeklilik sistemi devreye girdi. 

Ekonomi

09.09.2024, 12:57

Türkiye'de milyonlarca emekli olma hayali kuran vatamdaşlara yeni müjdeli haberlerelmeye devam ediyor. OVP kapsamında yeni dönemde emeklilik aylığı hesaplama sistemi kapsamında prim ödemeleri değil, aynı zamanda toplam prim gün sayıları da emekli olmak isteyen bireylerin emekli maaşlarını belrleme konusunda önemli bir kriter sağlıyor. 

Sigara fiyatlarına okkalı zam yolda! Rakamlar sil baştan değişiyor: İşte Eylül ayı sigara fiyatları Sigara fiyatlarına okkalı zam yolda! Rakamlar sil baştan değişiyor: İşte... Haberi Görüntüle

İKİNCİ EMEKLİLİK İÇİN YENİ SİSTEM DEVREDE

Resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren Orta Vadeli Program (OVP) kapsamında ekonomide sosyal güvenlik sistemi ve emeklilik düzenlemeleri kapsamında yeni dönem başlıyor. 

Çalışanlara ikinci emekliliğin önünün açılması için Orta Vadeli Program kapsamında emeklilik sisteminde köklü değişiklikler geliyor. Aylık bağlama sistemi üzerinden yapılan değişiklik ile prim ödemeleri değil gün sayısıda büyük bir önem arz ediyor. Yeni sistemle birlikte prim günleri avantajlı hale gelecek, emekli maaşları sadece ödenen primlere göre hesaplanacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Orta Vadeli Program paylaşımı: 'Güvenimiz ve desteğimiz tamdır' Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Orta Vadeli Program paylaşımı: 'Güvenimiz ve desteğimiz tamdır' Haberi Görüntüle

45 YAŞ ALTI İÇİN EMEKLİLİK

Her yıl gücelleme kat sayısında değişiklik yapılırken,belli yıllarda emekli olan vatandaşların yüksek maaş alması sağlanıyor. Çalışma hayatında uzun süredir kalan vatandaşlar için ise yıllar arasındaki farklılıklar ortadan kalkacak ve 2025 yılının ikinci çeyreğinde kanuni ve idari düzenlemeler hayata geçirilecek. 

Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi (TES)'de OVP'de yer aldı. Yani 45 yaş alltı çalışanlarda BES'teki Otomatik Katılım Sistemi ikinci emeklilik olarak uygulanacak. Böylelikle işverenlerin katılımı ile hem SGK'dan emekli olurken hem de ikinci bir emeklilik imkanı sağlanmış olacak. 

 

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Kübra BEYAZOĞLU

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading