2024 Kira vergisi ne zamana kadar verilmeli? Kira gelir beyannamesi son gün hangi gün?

2024 Kira vergisi ne zamana kadar verilmeli? Kira gelir beyannamesi son gün hangi gün?

Kira geliri elde edenler için kritik gün geldi çattı. Kira gelir beyannamesi için süreç başladı. 2023 yılında konuttan 21 bin lira ve üzeri kira geliri elde edenler beyanname vermek zorunda. Kira beyannamesinin zamanında ödenmesi oldukça önemli. Peki 2024 yılı 1 Mart itibari ile kira gelir beyannameleri internet ortamından alınmaya başlanacak. Peki 2024 Kira vergisi ne zamana kadar verilmeli? Kira gelir beyannamesi son gün hangi gün?

Ekonomi

17.05.2024, 09:58

Kira geliri elde edenleri ilgilendiren süreç başladı. Belli bir seviyenin üzerinde kira geliri sağlayanlar bunu beyan ederek vergisini vermek zorunda. Kira vergisi beyannamesi verme süresi 1 Mart 2024'te başladı. Her sene olduğu gibi bu sene de Mart ayıyla birlikte kira beyaname süresi başladı. 

Ortadoğu'daki gerginlik altının güvenli liman olduğunu kanıtladı! İslam Memiş açıkladı: Altın almalı mı satmalı mı? Ortadoğu'daki gerginlik altının güvenli liman olduğunu kanıtladı! İslam Memiş açıkladı:... Haberi Görüntüle

2024 KİRA VERGİSİ NE ZAMANA KADAR VERİLMELİ?

2024 kira vergisi için süreç 1 Mart'ta başladı. Vatandaşların önünde 1 aylık süre var. 1 Nisan tarihine kadar kira gelir beyannamesini vermek mümkün olacak. (31 Mart'ın hafta sonuna rastlaması nedeniyle) son beyanname tarihi 1 Nisan oldu.  Konuttan yıllık 21 bin lira, iş yerinden 150 bin liranın üzerinde kira geliri elde edenler için beyanname vermek zorunludur. 

Dünya devrimin eşiğinde! 2030'da çok şey değişecek Dünya devrimin eşiğinde! 2030'da çok şey değişecek Haberi Görüntüle

KİRA GELİR BEYANNAMESİ ZAMANINDA VERİLMEZSE CEZASI NEDİR?

Kira vergisinin ödenmemesi çeşitli cezaları da beraberinde getirir. Zorunlu olan beyannamenin verilmemesi durumunda  özel usulsüzlük cezası kesilecek. Bununla birlikte verginin süresinde tahakkuk edilmemesi durumunda verginin bir katı vergi ziyaı cezası ile karşılaşılabilir.

Önemli karar yürürlüğe girdi! 60-65 yaş grubu için ulaşımda yeni dönem başlıyor Önemli karar yürürlüğe girdi! 60-65 yaş grubu için ulaşımda yeni... Haberi Görüntüle

2024 KAÇ PARA KİRA ALAN VERGİ ÖDEMEZ?

Belli bir seviyenin altında kira geliri alanlardan vergi beyannamesi istenmez.  2023 yılında yıllık 21 bin lira ve altında mesken sahipleri kira geliri elde ediyorsa vergi vermesine gerek yok. Ayrıca iş yerinden 150 bin liranın üzerinde kira geliri sağlayanlar da vergi vermeyecek.

Almanya sendikasından işverenlere ret: Zam teklifi kabul edilmedi! Almanya sendikasından işverenlere ret: Zam teklifi kabul edilmedi! Haberi Görüntüle

2024 KİRA VERGİSİ NE ZAMAN ÖDENİR?

Tahakkuk eden vergiler 2 taksit olarak ödenebilir. 1. taksit damga vergisiyle 1 Nisan'a kadar, 2.t taksiti ise 31 Temmuz'a kadar ödenebilecek.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Mehmet Karakoca

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading