Yandex Metrica

2024 memur maaşları netleşti: Doktor, polis, hemşire, öğretmen imam maaşları ne kadar oldu?

2024 memur maaşları netleşti: Doktor, polis, hemşire, öğretmen imam maaşları ne kadar oldu?

Milyonlarca memurun gözü kulağı temmuz ayında yapılacak olan ara zamma çevrildi. Asgari ücrette kapılar kapanırken memur maaşlarına gelecek olan olan zam belli ordanda netlik kazandı. Peki memura Temmuzda ne kadar zam gelecek?

Ekonomi

01.07.2024, 18:34

Asgari ücrete zam yapılmayacağını duyuran Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, memur maaşlarının temmuz ayında güncellenceğini bildirmişti. Ocak ayında 49.25 oranında zam alan memurlar, Haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanması ile birlikte kesinleşecek 6 aylık enflasyon oranından enflasyon farkı ve Toplu sözleşme zammı alacak.

Memurlara yapılacak maaş zammında ocak ayında yapılan yüzde 15'lik toplu sözleşme zammının üstünde kalan enflasyon farkı olarak uygulanacak. Öte yandan yine toplu sözleşmeye göre yüzde 10 tis zammı yapılacak. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın piyasa katılımcı anketi sonuçlarına göre memura verilecek zam oranı Temmuz 2024 itibariyle toplamda %20 olacak.

Kamuya personel alımı! Başvurular bugün başladı: Anketörden teknisyene kadar onlarca kişi alınacak Kamuya personel alımı! Başvurular bugün başladı: Anketörden teknisyene kadar onlarca... Haberi Görüntüle

MEMUR MAAŞLARI NE KADAR OLACAK 2024

Memur maaş zammı konusunda beklentilerin gerçeğe dönüşmesi halinde ortalama memur maaşı 45 bin TL’ye yükselecek.

Temmuz zammı sonrası polis memuru 51.676 TL, İmam 48.342 TL, öğretmen 46.650 TL, hemşire 46.276 TL ve doktor ise 65.070 TL maaş almaya başlayacak.

Öte yandan memur maaşları, evlilik durumu, çocuk sayısı gibi durumlara göre de farklılık gösterecek.

Habere Tepki Ver

0

1

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading