Yandex Metrica

2025 emekli maaş zammı ne kadar olacak: Uzmanlardan ilk tahminler geldi

2025 emekli maaş zammı ne kadar olacak: Uzmanlardan ilk tahminler geldi

Milyonlarca emeklinin merakla beklediği 2025 Ocak zammına ilişkin ilk rakamlar gelmeye başladı. Sosyal güvenlik uzmanı Murat Bal, Temmuz ve Ağustos aylarında açıklanan enflasyon rakamları ile birlikte, önümüzdeki dört aylık dönemdeki enflasyon verilerine dayanarak zammın ne kadar olabileceğini açıkladı.

Ekonomi

04.09.2024, 18:32

Temmuz 2024'te memur ve memur emeklilerine yapılan yüzde 19,31, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine ise yüzde 24,73 oranındaki zam, Ocak 2025'teki artış oranlarını doğrudan etkileyecek. Şu an için enflasyon oranları ve ekonomi verileri üzerinden yapılan hesaplamalar, önümüzdeki dönemde emekli maaşlarına yapılacak zammın ne olacağı konusunda ipuçları veriyor.

CNN Türk'te yer alan habere göre, sosyal güvenlik uzmanı Murat Bal, Temmuz ve Ağustos aylarının enflasyon oranlarına dayanarak Ocak 2025'teki maaş artışının yaklaşık yüzde 15 civarında olacağını belirtti. Bal, bu oranların, SSK ve Bağ-Kur emeklileri için geçerli olduğunu ifade ederken, memur emeklileri içinse zammın yüzde 10-11 civarında olmasının beklendiğini vurguladı.

Araç sahipleri müjde! Tabelalar sil baştan değişti: O yakıt grubuna indirim geldi: 10 Eylül 2024 akaryakıt fiyatları... Araç sahipleri müjde! Tabelalar sil baştan değişti: O yakıt grubuna... Haberi Görüntüle

OCAK EMEKLİ ZAMMI NE KADAR OLACAK 2025?

Murat Bal'ın değerlendirmelerine göre, Temmuz ayında açıklanan enflasyon oranı 3,31, Ağustos ayında ise 2,47 olarak belirlendi. Bu iki aylık dönemdeki toplam artış oranı yüzde 6'ya yaklaşırken, kalan dört aylık sürecin verileriyle birlikte maaş artışlarının kesinleşmesi bekleniyor. Bal, 3 Ocak'ta yapılacak resmî açıklamaların ardından net oranların belirginleşeceğini ifade etti.

Uzmanlar, önümüzdeki dört ayda açıklanacak enflasyon oranlarının, emekli maaşlarına yapılacak zammın nihai rakamlarını belirleyeceğini belirtiyor. Bu süre zarfında açıklanacak veriler, maaş artışlarının ne kadar olacağı konusunda daha kesin tahminler yapabilmeye olanak sağlayacak.

Habere Tepki Ver

0

0

0

1

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading