2025'te asgari ücret ne kadar olacak? Bakan Işıkhan'dan son dakika açıklaması

2025'te asgari ücret ne kadar olacak? Bakan Işıkhan'dan son dakika açıklaması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, katıldığı bir televizyon programında asgari ücrete ilişkin önemli mesajlar verdi. Bakan Işıkhan, ''Aralık başında tespit komisyonu toplanacak. İş veren ve işçi temsilcileriyle süreci başlatacağız. Hükümet olarak süreci şeffaf şekilde yürtüyoruz.'' dedi.

Ekonomi

11.10.2024, 16:42

Milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiren 2025 yılı asgari ücret zammı şimdiden merak konusu. Uzmanlar, 2025 yılı öncesi birçok rakam telaffuz ederken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'dan dikkat çeken bir açıklama geldi.

TRT ekranlarında konuşan Bakan Işıkhan, ''Aralık başında tespit komisyonu toplanacak. İş veren ve işçi temsilcileriyle süreci başlatacağız. Hükümet olarak süreci şeffaf şekilde yürtüyoruz.'' dedi.

En çok SİHA satan ülkeler belirlendi: Çin'i geride bırakan Türkiye kaçıncı sırada? En çok SİHA satan ülkeler belirlendi: Çin'i geride bırakan Türkiye... Haberi Görüntüle

KOMİSTON ARALIK AYINDA TOPLANIYOR

Bakan Işıkhan'ın konuşmasından öne çıkanlar şu şeklilde;

'Asgari ücret sürecine erken başlamış olduk. Cumhurbaşkanımızın sıklıkla ifade ettiği gibi vatandaşların hayat standartlarını yükselmek için politikalar sağlıyoruz. Bakanlık olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Asgari ücrette hükümet olarak tek başımıza karar verdiğimiz konu değil. Aralık ayının başında işçi, işveren temsilcileriyle süreci başlatacağız. Kapsamlı şekilde işgücünün taleplerini karşılayacak oranları hep birlikte istişarede bulunarak gündeme getiriyorlar.

Beklenen veri açıklandı: Eylül'de güven arttı Beklenen veri açıklandı: Eylül'de güven arttı Haberi Görüntüle

''HEDEFİMİZ MAKSİMUM FAYDA ELDE ETMEK''

En son kararı asgari ücret tespit komisyonu belirledikten sonra maksimum faydayı elde edecek noktada asgari ücreti tespit etmeyi hedefliyoruz. Asgari ücreti nominal olarak 90 katına çıkardık. Asgari ücretle ilgili destek veriyoruz, 700 liraya çıkardık bu rakam çok önemli. Süreç başlamadan esnaf bazı marketlerde fiyatları değiştiriyor haberleri yapılıyor. Asgari ücreti satın alma gücünü geliştirmek için veriyoruz. Bizim hedefimiz maksimum faydayı elde etmek.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading