Yandex Metrica

Sitede Ara

5 yıl erken emeklilik! İkinci 'EYT' dalgası kapıda: İşte gerekli şartlar...

5 yıl erken emeklilik! İkinci 'EYT' dalgası kapıda: İşte gerekli şartlar...

EYT düzenlemesinin ardından Bağ-Kur'lu küçük esnaf da prim gün sayısının SSK'lı çalışanla eşitlenerek 5 yıl önceden erken emekli olması bekleniyor. Peki 5 yıl erken emeklilik imkanı tanıyan ve 1 milyon kişinin yararlanacağı belirtilen düzenlemede şartlar neler?

Ekonomi

23.06.2024, 12:14

Milyonlarda çalışan emeklilik hayali kuruyor. Fakat bu hayali kuranlar arasında primi eksik olanlar da var. İşte bu haber onları ilgilendiriyor. Yeni düzenlemeyle birlikte prim gün sayısı eşitlenerek erken emeklilik mümkün olabilecek. 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan da Bağkurluların prim gününün 7200'e düşürülmesine yönelik çalışmaları olduğunu duyurmuştu. İkinci EYT'yi andıran bu çalışma için geri sayım başladı.

İslam Memiş'ten kritik uyarı: Hazırlıklı olun! Dolar, altın ve Bitcoin'de yer yerinden oynayacak... İslam Memiş'ten kritik uyarı: Hazırlıklı olun! Dolar, altın ve Bitcoin'de... Haberi Görüntüle

KÜÇÜK ESNAFA ERKEN EMEKLİLİK MÜJDESİ 

Türkiye'de erken emeklilik, vatandaşların gelecek planlamalarında önemli bir yer tutarken erken emekli olmak isteyenler için güzel bir haber geldi. Sosyal Güvenlik Kurumu'nda özellikle Bağ-Kur prim eşitlemesi konusunda önemli gelişmeler yaşanıyor. Bu düzenlemeler, küçük esnaftan büyük işletme sahiplerine kadar geniş bir kesimi yakından ilgilendiriyor.

Türkiye'de Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), küçük esnaflar için önemli bir düzenleme yaparak erken emeklilik şartlarında iyileştirme yaptı. Yeni planlanan düzenlemeyle birlikte, özellikle kuaförler, berberler, mahalle bakkalları ve ayakkabı tamircileri gibi küçük işletme sahipleri, emeklilik için gereken prim gün sayısını 9,000'den 7,200'ye indirebilecekler. 

Araç sahipleri deponuzu doldurmayı unutmayın! Benzin ve motorine zam geliyor Araç sahipleri deponuzu doldurmayı unutmayın! Benzin ve motorine zam geliyor Haberi Görüntüle

İKİNCİ EYT DALGASI GELİYOR 

Sosyal Güvenlik Uzmanı İsa Karakaş, "İkinci bir EYT dalgası geliyor. Yaklaşık 1 milyon 850 bin kişi 2023 yılında EYT'den emekli oldu. Bu sene SSK'lılardan 500 bin kişi EYT'den emekli olacaklar. 

Bunların haricinde Bağkur prim eşitleme dediğimiz mesele var. 9 bin prim günü fazla olduğu için 7200 güne düşürülmesi çalışmalar devam ediyor. Bütün hazırlıklar var, kimlerin kapsamda olduğu belli. Taslak Meclis'e getirilmesi kaldı." dedi.

Emekli maaşlarına kök maaş, seyyanen zam gelecek mi? Bakan Işıkhan resmen duyurdu Emekli maaşlarına kök maaş, seyyanen zam gelecek mi? Bakan Işıkhan... Haberi Görüntüle

ÇOCUK SAYISINA GÖRE ERKEN EMEKİLİK 

Karakaş erken emeklilikle ilgili açıklamasının devamında şu değerlendirmelerde bulundu; Diğer bir boyut da ev kadınları. Onlara da söz verildi, maliyet hesabı yapıldı. Daha az primle ve çocuk sayısına göre erken emekli olunabilecek.

3 bin 600 gün prim ödeyene 10 bin TL verdik değil mi 10 bin 80 gün prim ödeyene de 10 bin TL verdiğin zaman eksik ödemesi var. Aslında maaşı 30 bin TL olması gerekiyor.

En düşük emekli maaşı 10 bin TL'ye çıkıyorsa gün sayısı daha fazla olanların daha fazla maaş alması gerekiyor.

Peynir ekmek gibi sıfır araç satacaklar: Fiyatlar tam 200 bin TL düştü: Volkswagen, Ford, Renault... Peynir ekmek gibi sıfır araç satacaklar: Fiyatlar tam 200 bin... Haberi Görüntüle

EN KISA ZAMANDA MECLİS'TEN GEÇECEK 

TBMM'de SSK-Bağkur prim eşitliği, annelere sosyal güvence ve emeklilik imkanı gibi konular belirlenen  takvim çerçevesinde görüşülecek. Bu reformlar, çalışma yaşamını ve sosyal güvenceyi güçlendirme amacı gütmektedir. Önümüzdeki dönemde bu konuların TBMM gündemine gelmesi bekleniyor, bu sayede çok sayıda vatandaş erken emeklilik şansına sahip olabilecek.

 

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading