Yandex Metrica

5 yıl erken emeklilik müjdesi! Cumhurbaşkanı Erdoğan söz vermişti: 1800 prim günü indirimi geldi!

5 yıl erken emeklilik müjdesi! Cumhurbaşkanı Erdoğan söz vermişti: 1800 prim günü indirimi geldi!

Emeklilik sistemi sil baştan değişiyor! Yeni bir düzenleme çıklanması milyonlarca Bağkur’luyu sevindirdi. Peki Bağkur emeklilik koşulları değişiyor mu?

Ekonomi

02.09.2024, 12:52

Milyonlarca vatandaşı çok yakından ilgilendiren emeklilik sistemi alarm vermeye başladı. Bundan dolayı emeklilik sisteminde bir değişiklik yapılması planlanıyor. Bu değişiklik bizzat AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler tarafından açıklandı. Bunun üzerine Bağkur’lular için heyecanlı bir bekleyiş başladı.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Bağkur’lular için çok önemli bir seçim vaadinde bulunmuştu. Bağkur için emeklilik prim şartının düşürüleceğine dair söz veren Cumhurbaşkanı Erdoğan aldığı destek ile bir dönem daha seçildi. Aradan 1 yıldan fazla süre geçti ama Bağkur için verilen söz için somut bir gelişme yaşanmadı. Emeklilik sisteminde değişiklik hab erleri gelmeye başlayınca Bağkur’lular da umutlandılar. Bağkur emeklilik şartları ne olacak.

Hesaplar sil baştan değişti! Memur zammı sosyal yardımları değiştirecek! 65 yaş aylığı, engelli aylıkları, evde bakım maaşı… Hesaplar sil baştan değişti! Memur zammı sosyal yardımları değiştirecek! 65... Haberi Görüntüle

PRİM VE YAŞ ŞARTI DEĞİŞECEK Mİ?

Bağkur için yapılması beklenen düzenlemede prim şartının düşürülmesi yer alıyor. Bağkur’lular şu anda emekli olmak için 9000 gün prim ödemeleri gerekiyor. Bu prim günü şartında 1800 gün indirim yapılmasının sözü verilmişti. Böylece Bağkur emeklilik prim şartı 7200 güne düşecekti. SSK ile Bağkur eşitlenerek bu açıdan da birlik sağlanacaktı. Buna dair gelişmenin yaşanması durumunda Bağkur’lular 5 yıl daha az prim ödeyerek emekli olabilecekler.

Emeklilik düzenlemesinde yaş şartının olmasına kesin gözüyle bakılıyor. Ancak bu değişikliğin ne şekilde yapılacağı bilinmiyor. Yaş şartının yükseltilmesinin çok büyük tartışmalara neden olacağı tahmin ediliyor. Herhangi bir değişiklik yapılmaması durumunda ise şu andaki uygulama devam edecek. Böylece Bağkur’lular kadınlar 58 yaşında, erkekler 60 yaşında emekli olabilecekler.

Emeklilik sisteminde genel bir düzenleme yapılması kısa vadede olmayacak. Çok kapsamlı bir düzenleme olacağı için bunun yıllarca sürebileceği bildiriliyor. Ancak Bağkur için düzenleme için o kadar beklemek gerekmeyebilir. Cumhurbaşkanı Erdoğan bir seçim sözünü daha yerine getirmek isteyecektir. Tahminler ise 2025 sonuna kadar bu düzenlemenin yasalaşması şeklinde bildiriliyor.

 

 

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading