65 yaş üstü vatandaşlara ödeme yapılacak: PTT'den 4 bin 576 TL para yardımı

65 yaş üstü vatandaşlara ödeme yapılacak: PTT'den 4 bin 576 TL para yardımı

65 yaş üstü vatandaşlara Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan müjde geldi. Yeni yıl ile birlikte 65 yaş aylığına rekor zam gelecek. İddialara göre OVP kapsamında ödemelerin zamlanarak 4 bin 576 TL’ye çıkacağı ve ödemelerin PTT vasıtasıyla yapılacağı duyuruldu.

Ekonomi

01.10.2024, 11:34

Sosyal devlet kapsamında vatandaşlarının yanında olmaya devam eden Türkiye Cumhuriyeti, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı aracılığıyla, "yaşlı aylığı" adı altında şartları sağlayan vatandaşlara aylık 4 bin 181 TL para yardımı yapıyor. Peki 65 yaş aylığına nasıl başvuru yapılır?

Aile Bakanlığı bu sosyal yardım ile birlikte ekonomik ve sosyal bakımdan zor durumda olan vatandaşların ekonomik yükünü azaltmayı amaçlıyor. 

MB kararı öncesi dikkat çeken mevduat faiz kararı: 1 milyon TL ne kadar kazandırır? MB kararı öncesi dikkat çeken mevduat faiz kararı: 1 milyon... Haberi Görüntüle

65 YAŞ AYLIĞINA ZAM GELECEK

Orta Vadeli Program (OVP) kapsamında 2024 yılı enflasyon oranının yüzde 41,50 olacağını açıklayan hükümet kanadı, yeni zamlara ışık tuttu. OVP tahminlerinin gerçekleşmesi durumunda memur zam oranı yüzde 9,44 olacak ve sosyal yardımlara da aynı oranda zam gelecek. Buna göre, yaşlı aylığı ise 4 bin 181 TL’den 4 bin 576 TL’ye yükselecek.

OVP öngörüsünün gerçekleşmesi halinde 2025 yılında 65 yaş üstü vatandaşlar bakanlıktan 4 bin 576 TL aylık para yardımı alacak. Yardımlar, hak sahiplerinin hesaplarına yatarken, en yakın PTT şubesinden de alınabilecek.

Yurt dışından telefon alacaklara büyük şok! IMEI kaydı ücretine zam geliyor Yurt dışından telefon alacaklara büyük şok! IMEI kaydı ücretine zam... Haberi Görüntüle

65 YAŞ AYLIĞINA NEREDEN BAŞVURU YAPILIR?

Aile Bakanlığı tarafından 65 yaş üstü vatandaşlara verilen yaşlı aylığı ilgili vatandaşın ikamet ettiği yerdeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na (SYDV) ve aynı zamanda, e-Devlet sisteminden yapılabilir.

Öte yandan 65 yaş ve üstünde olanlara maaş bağlama işlemi şu şekilde gerçekleşecek:

İlgili kişiler öncelikle valilik veya kaymakamlıklara bağlı defterdarlık ya da mal müdürlüklerinden başvuru evraklarını alacak. İl veya ilçe idare kurulunca verilen muhtaçlık kararı belgeleri alınacak.

Alınan belgeler SGK- Primsiz Ödemeler Genel Müdürlüğü’ne teslim edilecek. SGK alınan belgeleri inceler ve yaşlılık maaşı alıp almayacağınıza karar verecek.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading