AB dış ticaret açığı açıklandı! İşte ağustos verileri...

AB dış ticaret açığı açıklandı! İşte ağustos verileri...

Eurostat'ın verilerine göre, Avrupa Birliği (AB) ağustos ayında 1,7 milyar euro dış ticaret açığı verdi. AB'nin ihracatı ve ithalatı bir önceki yılın aynı dönemine göre düşüş gösterdi.

Ekonomi

17.10.2024, 18:27

Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat), ağustos 2024’e ilişkin uluslararası ticaret verilerini yayımladı. Verilere göre, Avrupa Birliği’nin ihracatı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 1,8 düşerek 195,5 milyar euroya gerilerken, ithalatı yüzde 0,8 oranında azalışla 197,2 milyar euro olarak gerçekleşti. Böylece AB'nin dış ticaret açığı ağustos ayında 1,7 milyar euro seviyesine ulaştı.

Ortadoğu'daki savaş akaryakıt fiyatlarını vurdu! Akaryakıta zam tabelalara yansıdı: İşte 3 Ekim 2024 akaryakıt fiyatları... Ortadoğu'daki savaş akaryakıt fiyatlarını vurdu! Akaryakıta zam tabelalara yansıdı: İşte... Haberi Görüntüle

EURO BÖLGESİ TİCARET FAZLASI VERDİ

Eurostat verilerine göre, Euro Bölgesi ihracatı ağustosta bir önceki yıla kıyasla yüzde 2,4 oranında düşerek 216,7 milyar euroya gerilerken, ithalat ise yüzde 2,3 azalarak 212,1 milyar euro oldu. Euro Bölgesi, ağustos ayında 4,6 milyar euro ticaret fazlası verdi. Bu gelişme Euro Bölgesi’nin uluslararası ticarette hala güçlü bir konumda olduğunu gösterse de genel ticaret hacmindeki daralma dikkat çekti.

Rusya için devran döndü! Kripto paraların yasaklanmasını istiyorlardı, şimdi ise iş nerelere geldi Rusya için devran döndü! Kripto paraların yasaklanmasını istiyorlardı, şimdi ise... Haberi Görüntüle

AB'NİN EN FAZALA İTHALAT YAPTIĞI ÜLKELER

Ağustos 2024 itibarıyla AB’nin en fazla ithalat yaptığı ülkeler sıralamasında ABD, 42 milyar euro ile ilk sırada yer aldı. ABD'yi 25,4 milyar euro ile İngiltere, 15,8 milyar euro ile Çin, 13,5 milyar euro ile İsviçre ve 8,3 milyar euro ile Türkiye takip etti.

AB'nin üzerindeki baskı artıyor! Hatalı harcamalar ve milyarlarca euroluk vurgunlar... AB'nin üzerindeki baskı artıyor! Hatalı harcamalar ve milyarlarca euroluk vurgunlar... Haberi Görüntüle

AB'NİN EN ÇOK İHRACAT YAPTIĞI ÜLKELER

AB’nin ağustos ayında en fazla ihracat gerçekleştirdiği ülkeler arasında Çin, 45,5 milyar euro ile ilk sırada yer aldı. Onu, 26,6 milyar euro ile ABD, 12,9 milyar euro ile İngiltere, 9,3 milyar euro ile İsviçre, 8 milyar euro ile Norveç ve 7,5 milyar euro ile Türkiye izledi.

Kredi kartı borcunu ödemekte zorlananlara müjde: 1 Kasım'da başlıyor! Kredi kartı borcunu ödemekte zorlananlara müjde: 1 Kasım'da başlıyor! Haberi Görüntüle

TİCARET HACMİ GERİLİYOR

Ağustos ayında AB'nin uluslararası ticaretinde ithalat ve ihracatta yaşanan düşüş, bölgenin ekonomik faaliyetlerindeki yavaşlamaya işaret ediyor. AB'nin en büyük ticaret partnerlerinden ABD, İngiltere ve Çin ile olan ticaret hacminde dalgalanmalar görülürken, özellikle ihracattaki azalma dikkat çekti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Buluthan AKAR

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading