ABD, Suriye'de rahat durmuyor! YPG'nin işgalindeki bölgeye askeri takviye!

ABD, Suriye'de rahat durmuyor! YPG'nin işgalindeki bölgeye askeri takviye!

Terörist destekçisi ABD, Suriye’de ateşle oynamaya devam ediyor. Sinsi hamleleriyle son olarak, Suriye’nin kuzeydoğusunda terör örgütü PKK/YPG’nin denetimindeki Haseke’deki üssüne, askeri takviye yaptı.

Ekonomi

24.07.2024, 11:44

Türkiye'nin kuzey Irak'a yapacağı operasyon öncesi ve Suriye'de yerel seçimlerden önce ABD, PKK/YPG’nin işgali altındaki Haseke’nin askeri üssüne takviye gönderdi. 

Bebek katillerinin yerel seçim yapmaya kalkıştığı bir dönemde ABD’nin böyle bir hamlede bulunması dikkat çekerken Terör örgütü elebaşı Mazlum Abdi’nin de zaman zaman kaldığı üsse kurulan hava savunma sisteminin YPG için gönderildiği belirtiliyor.

8,5 saatlik yol 3,5 saate düşecek! Bakan Uraloğlu'ndan hızlı tren müjdesi 8,5 saatlik yol 3,5 saate düşecek! Bakan Uraloğlu'ndan hızlı tren... Haberi Görüntüle

GÖNDERİLEN TAKVİYEYE ABD HELİKOPTERLERİ EŞLİK ETTİ 

Haseki bölgesinden gelen bilgilere göre, ABD güçlerine ait konvoy, 14 Temmuz’da Irak ile Suriye arasındaki El-Velid Sınır Kapısı’ndan Haseke’ye giriş yaptı. Aralarında ABD askerlerini taşıyan “Bradley” tipi zırhlı araçların da bulunduğu 40 araçlık konvoy, Haseke’ye bağlı Şeddadi ilçesindeki askeri üsse gitti. Konvoyda mühimmat, prefabrik odalar ve Avenger Hava Savunma Sistemi silahları yüklü olduğu belirtildi. Konvoya ABD helikopterleri de eşlik etti.

 

 

Milyarderlerin tarım arazisi satın alma ilgisi artıyor: Arkasında yatan sebepler neler! İşte dünyanın en zengin insanların kaç dönüm arazisi var? Milyarderlerin tarım arazisi satın alma ilgisi artıyor: Arkasında yatan sebepler... Haberi Görüntüle

HAVA SAVUNMA SİSTEMİ YPG İÇİN GÖNDERİLDİ 

Kaynaklar, ABD'nin gönderdiği  4 adet hava savunma sisteminin YPG için gönderildiğini belirtiyor. ABD’nin daha önce de terör ögrütünün Suriye kolu YPG’ye hava savunma sistemi verdiği konuşulmuştu. 

TC Merkez Bankası Ekim ayı faiz kararını açıklıyor! Öngörüler ne? TC Merkez Bankası Ekim ayı faiz kararını açıklıyor! Öngörüler ne? Haberi Görüntüle

TERÖRİST ELEBAŞI MAZLUM ABDİ ABD'NİN ÜSSÜNDE KALIYOR 

Mehmetçik, Suriye’nin kuzeyinde terörle mücadelede İHA ile SİHA’ları aktif olarak kullanıyor. ABD’nin, Haseke’deki teröristlere eğitim verdiği, ayrıca mühimmat teçhizat desteği sağladığı daha önce kamuyounda sıkça konuşulmuştu. 

 Terör örgütü elebaşı Mazlum Abdi’nin, zaman zaman bölgedeki ABD üslerinde ABD’li komutanlarla toplantılar yaptığı biliniyor. Abdi’nin ABD üssünde kaldığı da kamuoyuna yansımıştı.

Uzmanlar bile bunu beklemiyordu! Hızla düşmeye başladı: İşte 8 Ekim 2024 gram altın, çeyrek altın fiyatları... Uzmanlar bile bunu beklemiyordu! Hızla düşmeye başladı: İşte 8 Ekim... Haberi Görüntüle

ABD'NİN SURİYE'DE BİR ÇOK YERDE ASKERİ ÜSSÜ BULUNUYOR 

ABD’nin Haseke’nin yanı sıra Rakka ve Deyrizor illerinde de çok sayıda üssü ve askeri noktası bulunuyor. ABD ordusu, 2019’da Barış Pınarı Operasyonu’nun başlamasıyla harekat bölgesindeki üslerini boşaltmış, petrol sahaları civarında yerleşmesiylede dikkat çekmişti. 

Habere Tepki Ver

3

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading