ABD tahminleri yerlerde! Petrol fiyatları gelecek sene düşecek mi?

ABD tahminleri yerlerde! Petrol fiyatları gelecek sene düşecek mi?

ABD Enerji Enformasyon İdaresi (EIA), Brent petrolün varil fiyatına ilişkin bu yıl ve gelecek yılki tahminlerini düşürdü. Küresel talepteki yavaşlama beklentisi ve fiyatlardaki dalgalanmalar revizyonun temel sebepleri arasında yer alıyor.

Ekonomi

09.10.2024, 15:19

ABD Enerji Enformasyon İdaresi (EIA), "Ekim 2024 Kısa Dönem Enerji Görünümü Raporu"nda petrol fiyatlarına dair beklentilerini aşağı yönlü güncelledi. Raporda, Brent türü ham petrolün bu yılki ortalama varil fiyatının 80,89 dolar seviyesinde gerçekleşeceği öngörülürken, bahsi geçen rakam, önceki raporda 82,80 dolar olarak tahmin edilmişti.

Türkiye'nin dış borç stoku verileri açıklandı Türkiye'nin dış borç stoku verileri açıklandı Haberi Görüntüle

KÜRESEL TALEPTE YAVAŞLAMA BEKLENTİSİ

EIA, petrol fiyatlarındaki düşüşün ardındaki temel sebebin, küresel petrol talebine ilişkin endişeler olduğunu belirtti. OPEC+ grubunun üretim kesintilerine rağmen, küresel stokların erimesi ve talep görünümündeki belirsizlikler, fiyatlar üzerinde baskı yarattı. Eylül ayında 74 dolara kadar düşen Brent petrol, Ekim itibarıyla Orta Doğu'daki gerilimin etkisiyle tekrar yükselişe geçti fakat bu artış, küresel petrol talebindeki büyümenin yavaşlayacağı beklentisinin gölgesinde kalıyor.

Dev otomobil firmasından büyük yatırım! Dev otomobil firmasından büyük yatırım! Haberi Görüntüle

2025 İÇİN ÜRETİM VE ARZ BENLENTİLERİ

EIA, ABD’nin ham petrol üretimine dair tahminlerini de paylaştı. Buna göre, ABD’nin günlük ortalama ham petrol üretiminin bu yıl 13 milyon 220 bin varil olacağı, 2025 yılında ise bu rakamın 13 milyon 540 bin varile çıkacağı öngörülüyor. Önceki raporda, bu yılki üretim tahmini 13 milyon 250 bin varil olarak hesaplanmıştı.

Küresel arz tarafında ise, bu yıl 102 milyon 500 bin varil olan günlük üretimin, 2025'te 104 milyon 540 bin varile ulaşması bekleniyor. Küresel tüketim ise 2024'te günlük 103 milyon 60 bin varil olarak gerçekleşirken, 2025'te bu rakamın 104 milyon 350 bin varile çıkacağı tahmin ediliyor.

Ve son aşamaya gelindi! Akkuyu Nükleer'de ilk reaktörünün inşaatı tamamlanıyor Ve son aşamaya gelindi! Akkuyu Nükleer'de ilk reaktörünün inşaatı tamamlanıyor Haberi Görüntüle

GELECEK YIL İÇİN REVİZE EDİLEN PETROL FİYATLARI

EIA'nın raporunda, gelecek yıl için Brent petrolün varil fiyatı tahmini 77,59 dolar olarak revize edildi. Bu tahmin, bir önceki raporda 79,80 dolar seviyesindeydi. Aynı şekilde Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varil fiyatının da gelecek yıl 73,13 dolar olacağı öngörülüyor. WTI için bir önceki tahmin ise 75,70 dolar seviyesindeydi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Buluthan AKAR

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading