AB'den o çalışma gurubundakiler için devrim! Koşullar tamamen iyileşecek

AB'den o çalışma gurubundakiler için devrim! Koşullar tamamen iyileşecek

Avrupa Birliği (AB), dijital platformlarda çalışanların haklarını korumak amacıyla yeni kurallar getirdi. Bu düzenleme ile platform çalışanlarının istihdam durumu netleşecek ve algoritmaların yönetimdeki şeffaflığı artırılacak.

Ekonomi

14.10.2024, 18:52

Avrupa Birliği (AB), dijital platformlar aracılığıyla çalışan kişilerin haklarını güvence altına almak ve çalışma koşullarını iyileştirmek için tarihi bir adım attı. AB Konseyi tarafından yapılan açıklamaya göre, dijital platform çalışanlarına yönelik yeni kurallar, üye ülke temsilcilerinin onayıyla kabul edildi. Bu kurallar dijital ekonomideki iş gücünü daha adil ve şeffaf bir şekilde yönetmeyi hedefliyor.

Bitcoin fiyatında sert gerileme! Yatırımcıları tedirgin eden hareket Bitcoin fiyatında sert gerileme! Yatırımcıları tedirgin eden hareket Haberi Görüntüle

ALGORİTMA YÖNETİMİNE ŞEFFAFLIK VE DENETİM GETİRİLİYOR

Yeni düzenlemeler kapsamında, dijital platformların çalışanlar üzerindeki etkisini artıran algoritmaların kullanımına yönelik önemli kısıtlamalar getirildi. Algoritmaların insan kaynakları yönetiminde nasıl kullanıldığı daha şeffaf hale getirilecek ve otomatik kararların kalifiye personel tarafından izlenmesi zorunlu olacak. Ayrıca çalışanların otomatik olarak alınan kararlara itiraz etme hakkı tanınacak.

Bu sayede dijital platform çalışanlarının iş süreçlerinde daha adil bir değerlendirme süreci yaşayacağı ve haksız kararlarla karşılaştıklarında haklarını savunabilecekleri bir mekanizma kurulmuş olacak.

Piyasaların merakla beklediği ABD enflasyon verileri açıklandı! Beklentileri karşıladı mı? Piyasaların merakla beklediği ABD enflasyon verileri açıklandı! Beklentileri karşıladı mı? Haberi Görüntüle

PLATFORM ÇALIŞANLARININ İSTİHDAM DURUMU BELİRLENECEK

AB’nin yeni düzenlemesi, dijital platform çalışanlarının statüsünü netleştirmeyi amaçlıyor. Bugüne kadar çoğunluğu serbest çalışan olarak sınıflandırılan bu işçiler, yeni yasalarla birlikte tam istihdam hakkına kavuşabilecek. Bu değişiklik sürücü ve kurye gibi hizmet sunan milyonlarca kişinin sosyal haklardan daha etkin yararlanmasını sağlayacak.

AB genelinde 28 milyondan fazla insan, çeşitli dijital platformlar aracılığıyla çalışıyor. Bu kişiler arasında sosyal güvenceden yoksun olan birçok çalışan bulunuyor. Yeni kurallar bu durumu değiştirerek platform işçilerinin haklarını güçlendirmeyi ve daha adil çalışma koşulları sağlamayı amaçlıyor.

Doğalgaz gemisi rotayı Türkiye'ye kırdı! 144 bin 888 metreküp kapasiteye sahip: LNG depoları ağzına kadar dolacak Doğalgaz gemisi rotayı Türkiye'ye kırdı! 144 bin 888 metreküp kapasiteye... Haberi Görüntüle

YASANIN YÜRÜRLÜĞE GİRMESİ BEKLENİYOR

Yeni kurallar, AB Konseyi ve Avrupa Parlamentosu (AP) tarafından imzalandıktan sonra AB Resmi Gazetesi'nde yayımlanacak ve yürürlüğe girecek. Bu süreç AB üyesi ülkelerde dijital platformlar üzerinden çalışan milyonlarca kişiyi doğrudan etkileyecek.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Buluthan AKAR

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading