AB'den Temu'ya soruşturma! 10 gün içinde "yasa dışı ürün satışı" cevabını vermek zorunda

AB'den Temu'ya soruşturma! 10 gün içinde "yasa dışı ürün satışı" cevabını vermek zorunda

Avrupa Birliği, Çin merkezli alışveriş platformu Temu’dan, yasa dışı ürün satışlarına karşı aldığı önlemler hakkında detaylı bilgi talep etti. Platform, Dijital Hizmetler Yasası (DSA) kapsamında 21 Ekim’e kadar yanıt vermek zorunda.

Ekonomi

11.10.2024, 16:50

Avrupa Birliği (AB), Çin merkezli PDD Holdings'e bağlı olarak faaliyet gösteren online alışveriş platformu Temu'ya yönelik önemli bir adım attı. AB Komisyonu, Temu’nun online ortamda yasa dışı ürünlerin satışına karşı uyguladığı tedbirler hakkında bilgi talep ederek, Dijital Hizmetler Yasası (DSA) kapsamında resmi bir soruşturma süreci başlattı.

Türkiye'nin en yoksul 4 ili belli oldu: İlk sıradaki şehir hayrete düşürdü Türkiye'nin en yoksul 4 ili belli oldu: İlk sıradaki şehir... Haberi Görüntüle

TEMU'YA 10 GÜNLÜK SÜRE

AB Komisyonu tarafından yapılan açıklamada, Temu'dan yasa dışı ürün satışlarına karşı aldığı önlemlerin yanı sıra, tavsiye sistemleri ve kullanıcı verilerinin korunmasına yönelik risklerle ilgili detaylı bilgi ve dahili belgelerin istendiği belirtildi. Platform, bu bilgileri 21 Ekim 2024 tarihine kadar AB'ye sunmak zorunda.

AB Komisyonu, Temu’nun vereceği yanıta göre bir sonraki adımı atacağını ve talebe eksik, yanıltıcı ya da yanlış bilgi verilmesi halinde para cezası uygulanabileceğini vurguladı.

Şirketin adı açıklandı! Suudi Arabistan'dan Türkiye'ye para akacak: 5 milyar dolarlık dev yatırım! Şirketin adı açıklandı! Suudi Arabistan'dan Türkiye'ye para akacak: 5 milyar... Haberi Görüntüle

HAZİRAN AYINDAKİ TALEPLERİN DEVAMI

Bu gelişme, AB’nin Haziran ayında Temu’ya yönelik yaptığı benzer bir talebin devamı niteliğinde. O dönemde AB, platformdan kullanıcıların yasa dışı ürünleri bildirebileceği mekanizmalar, şeffaf tavsiye sistemleri, küçüklerin korunması ve tacirlerin izlenebilirliği gibi konularda bilgi talep etmişti. Temu’nun bu yükümlülüklere uyum sağlayıp sağlamadığına dair verilen cevabın ardından, AB şimdi daha kapsamlı bilgi talep ediyor.

Sofralara ateş düştü! 5 lt teneke Biryağ fiyatları rekora gidiyor Sofralara ateş düştü! 5 lt teneke Biryağ fiyatları rekora gidiyor Haberi Görüntüle

DİJİTAL PLATFORMLAR AB'NİN YAKIN TAKİBİNDE

AB Komisyonu, Avrupa'da faaliyet gösteren tüm dijital platformların kurallara tam uyum göstermesi gerektiğini yineliyor. Özellikle yasa dışı ürünlerin satışına karşı etkili önlemler almayan platformların ciddi yaptırımlarla karşı karşıya kalabileceği uyarısında bulunuluyor. Temu, son yıllarda sunduğu uygun fiyatlı ürünlerle Avrupa'da geniş bir kullanıcı kitlesi kazandı fakat platformun AB’nin sıkı düzenlemelerine ne ölçüde uyum sağlayacağı merak konusu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Buluthan AKAR

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading