ABD'li üst düzey yetkiliden Türkiye itirafı: Güneydoğu Avrupa için kilit enerji merkezi

ABD'li üst düzey yetkiliden Türkiye itirafı: Güneydoğu Avrupa için kilit enerji merkezi

ABD Dışişleri Bakanlığı Enerji Kaynaklarından Sorumlu Müsteşar Yardımcısı Büyükelçi Geoffrey Pyatt, Türkiye'nin Güneydoğu Avrupa'da enerji güvenliği ve çeşitliliği için kilit bir rol oynadığını vurguladı. ABD ile Türkiye arasındaki enerji işbirliğinin daha da derinleşeceğini belirten Pyatt, Güney Gaz Koridoru'nun stratejik önemine dikkat çekti.

Ekonomi

18.10.2024, 18:51

ABD Dışişleri Bakanlığı Enerji Kaynaklarından Sorumlu Müsteşar Yardımcısı Büyükelçi Geoffrey Pyatt, Türkiye’nin enerji sektöründe oynadığı kritik role dair önemli açıklamalarda bulundu. İstanbul’daki Atlantik Konseyi Bölgesel Temiz ve Güvenli Enerji Konferansı kapsamında yaptığı değerlendirmelerde, Türkiye’nin Güneydoğu Avrupa’nın enerji merkezi olma konumunu pekiştirdiğini söyledi.

Dünyaca ünlü bankadan Türkiye analizi: Dolar 2025'de ne kadar olacak? Dünyaca ünlü bankadan Türkiye analizi: Dolar 2025'de ne kadar olacak? Haberi Görüntüle

"TÜRKİYE KRİTİK ROL OYNUYOR"

Pyatt, Türkiye’nin bölgedeki enerji güvenliğine yaptığı katkılara dikkat çekerek, "Türkiye, Güneydoğu Avrupa için bir enerji merkezi olarak bölgesel enerji arz güvenliğini ve çeşitliliğini sağlamada kilit bir rol üstleniyor." dedi. Özellikle Güney Gaz Koridoru’nun bu süreçteki önemine vurgu yapan Pyatt, bu projeyle Azerbaycan, Türkiye, Yunanistan ve İtalya arasındaki enerji işbirliğinin başarılı bir şekilde yürütüldüğünü belirtti.

Tarım ÜFE rakamları açıklandı! İşte aylık bazda eylül verileri... Tarım ÜFE rakamları açıklandı! İşte aylık bazda eylül verileri... Haberi Görüntüle

GÜNEY GAZ KORİDORU: AVRUPA'NIN ENERJİ GÜVENLİĞİNDE ANAHTAR

Geoffrey Pyatt, Güney Gaz Koridoru'nun enerji güvenliğinin sağlanmasında oynadığı önemli rolü "Bu proje, Güney Avrupa’da ve Balkanlar’da enerji çeşitliliğini sağlama konusunda hayati bir fonksiyona sahip." sözleriyle ifade etti. Pyatt ayrıca bu koridorun gelecekte Bulgaristan ve Romanya’ya uzanabilecek dikey bir gaz koridoru oluşturma potansiyelini de barındırdığını söyledi.

Bu sefer kendisi değil, ihracatı göz kamaştırdı! Bu sefer kendisi değil, ihracatı göz kamaştırdı! Haberi Görüntüle

ABD-TÜRKİYE NÜKLEER İŞBİRLİĞİ GÜÇLENİYOR

Pyatt, Türkiye ile ABD arasındaki enerji işbirliğinin yalnızca doğal gazla sınırlı kalmadığını belirterek, iki ülke arasında nükleer enerji alanında da ciddi bir işbirliği potansiyeli olduğuna değindi. Özellikle küçük modüler reaktörler (SMR) konusunda Türkiye’nin Amerikan şirketleriyle ortaklıklar geliştirdiğini söyleyen Pyatt, "Amerikan sivil nükleer şirketleri Türkiye ile hem geleneksel hem de gelişmekte olan nükleer reaktör teknolojileri üzerinde işbirliği yapıyor." ifadelerini kullandı.

Yatırım yapacaklara alım fırsatı! Altın çakıldı: Gram çeyrek ne kadar? İşte 10 Ekim 2024 altın fiyatları... Yatırım yapacaklara alım fırsatı! Altın çakıldı: Gram çeyrek ne kadar?... Haberi Görüntüle

TEMİZ ENERJİ ALANINDA TÜRKİYE'YE BÜYÜK YATIRIM

ABD’nin, Türkiye’nin yenilenebilir enerji çalışmalarını desteklediğini ifade eden Pyatt, "Türkiye'nin karasal rüzgar kapasitesini artırmak için yeni bir kredi onayladık." diyerek, ABD Kalkınma Finansman Kurumu'nun Türkiye'nin enerji dönüşümüne katkı sağlamak için aktif bir şekilde çalıştığını söyledi. İstanbul’daki rüzgar enerjisi projelerinin dikkat çekici olduğunu vurgulayan Pyatt, bu projelerin Türkiye'nin enerji bağımsızlığına önemli katkılar sağlayacağını belirtti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Buluthan AKAR

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading