ABD'ye stok şoku! Beklentinin aksine büyük düşüş gerçekleşti

ABD'ye stok şoku! Beklentinin aksine büyük düşüş gerçekleşti

ABD'de geçen hafta ham petrol stoklarında önemli bir düşüş yaşandı. Stoklar, piyasa beklentisinin aksine, azalma gösterdi.

Ekonomi

18.10.2024, 12:50

ABD Enerji Enformasyon İdaresi'nin (EIA) verilerine göre, ülkedeki ticari ham petrol stokları, 5-11 Ekim haftasında bir önceki haftaya göre yaklaşık 2 milyon 200 bin varil azaldı. Bu düşüşle birlikte, ticari stoklar 420 milyon 500 bin varil seviyesine geriledi. Uzmanlar, stoklarda yaklaşık 1 milyon 800 bin varil artış bekliyordu. Bu nedenle gerçekleşen düşüş piyasa tahminlerinin oldukça üzerinde bir sürpriz olarak değerlendirildi.

Rusya yollarına taş koymaya devam ediyor! Dost olmayan yabancı şirketlerin işi daha da zorlaştı Rusya yollarına taş koymaya devam ediyor! Dost olmayan yabancı şirketlerin... Haberi Görüntüle

STRATEJİK STOKLAR ARTTI

Ticari ham petrol stoklarının aksine, ABD'nin stratejik ham petrol stoklarında artış yaşandı. Stratejik rezervler, yaklaşık 1 milyon varil artarak 383 milyon 900 bin varile ulaştı.

Altın yatırımcısını bu defa üzdü! Altın yeni haftaya nasıl başladı: 7 Ekim 2024 altın fiyatları ile gram ve çeyrek altın ne kadar oldu? Altın yatırımcısını bu defa üzdü! Altın yeni haftaya nasıl başladı:... Haberi Görüntüle

BENZİN STOKLARINDA DA AZALMA VAR

Benzin stokları da aynı dönemde önemli bir düşüş yaşadı. 2 milyon 200 bin varil azalan stoklar, 212 milyon 700 bin varil seviyesine geriledi.

TÜİK, beklenen verileri açıkladı! İşte Ağustos ticaret ve perakende satış verileri... TÜİK, beklenen verileri açıkladı! İşte Ağustos ticaret ve perakende satış... Haberi Görüntüle

ABD'NİN PETROL ÜRETİMİNDE ARTIŞ GÖRÜLDÜ

ABD'nin günlük ham petrol üretimi, aynı dönemde artış göstererek 13 milyon 931 bin varile ulaştı. ABD, enerji üretiminde lider konumunu güçlendirmeye devam ederken, ham petrol ithalatında ise düşüş yaşandı. İthalat, önceki haftaya göre günlük ortalama 710 bin varil azalarak 5 milyon 529 bin varile geriledi.

İskele alabanda! Bakan Bayraktar müjdeyi verdi: Oruç Reis Süveyş Kanalı'nı geçti! İskele alabanda! Bakan Bayraktar müjdeyi verdi: Oruç Reis Süveyş Kanalı'nı... Haberi Görüntüle

İHRACAT VERİLERİ ARTIŞTA

Ham petrol ihracatında ise artış kaydedildi. Günlük ortalama 329 bin varil artışla ihracat, 4 milyon 123 bin varil seviyesine ulaştı.

Dünya petrolden uzaklaşıyor! Arz edilen varil sayısında düşüş çok yüksek Dünya petrolden uzaklaşıyor! Arz edilen varil sayısında düşüş çok yüksek Haberi Görüntüle

GELECEK YIL İÇİN ÜRETİM BEKLENTİLERİ YÜKSEK

ABD Enerji Enformasyon İdaresi'nin Ekim 2024 Kısa Dönem Enerji Görünümü Raporu'na göre, bu yıl için ABD'nin günlük ortalama ham petrol üretiminin 13 milyon 220 bin varil olacağı tahmin ediliyor. Gelecek yıl ise bu rakamın 13 milyon 540 bin varile çıkması bekleniyor.

ABD'nin petrol üretim ve stoklarındaki bu değişiklikler, küresel enerji piyasaları üzerinde de etkili olmayı sürdürüyor. Hem üretimdeki artış hem de stratejik stoklardaki yükselme, enerji güvenliği açısından ABD'nin güçlü bir pozisyonda olduğunu gösteriyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Buluthan AKAR

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading