Yandex Metrica

Aile Bakanlığı'ndan kadınlara dev destek: 2 bin TL ödeme yapılacak! Şartlar belli oldu

Aile Bakanlığı'ndan kadınlara dev destek: 2 bin TL ödeme yapılacak! Şartlar belli oldu

Sosyal devlet kapsamında vatandaşlarının yanında olmaya devam eden Türkiye, yeni bir destek kampanyası ile vatandaşlara müjdeyi verdi. Aile Bakanlığı'ndan yapılan son açıklamaya göre o şartları taşıyan kadınlara düzenli 2 bin TL ödeme yapılacak.

Ekonomi

02.07.2024, 14:14

Resmi internet sitesinden açıklama yapan Aile Bakanlığı, ihtiyaç sahiplerine yapacakları destek ödemelerine ilişkin detayları paylaştı. Buna göre 3294 sayılı Kanun kapsamında o şartı taşıyan kadınlara aylık 1000 TL olmak üzere 2 ayda bir 2 bin TL ödeme yapılacak.

Bakanlığın destek kampanyasına başvuru yapmak isteyen vatandaşların sadece kimlik ile başvuru yapması yeterli. Son resmi nikahlı eşini kaybetmiş kadınlara verilecek ödemeye ilişkin yapılan açıklamada, “Hanede sosyal güvencesi olan birey bulunmayan, 3294 sayılı Kanun kapsamında ihtiyaç sahibi olan ve son resmi nikahlı eşini kaybetmiş kadınlara yöneliktir” ifadeleri kullandıldı. Buna göre bu şartı taşıyan kadınlara düzenli olarak 2 bin TL ödeme yapılacak.

Tüm çalışanları mutlu edecek gelişme! Yıllık izin süreleri uzatılıyor: Söz TBMM'de Tüm çalışanları mutlu edecek gelişme! Yıllık izin süreleri uzatılıyor: Söz... Haberi Görüntüle

KİMLER 2 BİN TL DESTEK ÖDEMESİ ALABİLECEK

Sosyal devlet anlayışı ile vatandaşlarına destek olan Türkiye, destek ödemesi için başvuru şartlarını duyurdu. Yapılan açıklamada son resmi nikahlı eşini kaybeden ve belirtilen başvuru şartlarını taşıyan kadınlara bu ödemeler düzenli olarak yatırılacak. Başvuruda bulunmak isteyenler en yakın SYD Vakfına giderek ödemelerden yararlanabilecek. Geçtiğimiz yıl bu ödemeler 500 TL olarak belirlenmişti. Yılbaşında asgari ücrete gelen zam sonrasında ödemeler artış gösterdi.

2 bin TL'lik dev destek kampayasına başvuru yapmak için kimlik yeterli olacak. Son resmi nikahlı eşini kaybeden ve belirtilen başvuru şartlarını taşıyan kadınlar SYD Vakfına giderek ödemeler için başvurularını tamamlayabilecek. Başvurusu olumlu olan kadınlara ödemeler her ay için hesaplanıp 2 ayda bir paralar hesaplara yatırılacak.

Bu ve bunun gibi birçok destek ödemesinden yararlanmak isteyen vatandaşlar Aile Bakanlığı’nın resmi web sitesini yakın takibe alabilir. Aile Bakanlığı ihtiyaç sahiplerine gıda, barınma, eğitim, sağlık ve nakit para desteği gibi pek çok yardım yapıyor.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading