Yandex Metrica

Sitede Ara

Aileler okul alışverişi için ne kadar bütçe ayırıyor?

Aileler okul alışverişi için ne kadar bütçe ayırıyor?

Hepsiburada Ticari Grup Başkanı Ender Özgün, ailelerin yeni eğitim-öğretim dönemi için okul alışverişine ortalama 10 bin lira bütçe ayırdığını açıkladı. Özgün, bütçeye uygun ürünlere olan talebin ve taksitlendirme beklentisinin arttığını belirtti.

Ekonomi

05.09.2024, 18:45

20 milyon öğrenci, 9 Eylül’de başlayacak yeni eğitim-öğretim dönemi için okul hazırlıklarına devam ediyor. Ancak, enflasyon ve alım gücündeki düşüş nedeniyle aileler, okul alışverişinde daha ekonomik seçeneklere yöneliyor. Hepsiburada Ticari Grup Başkanı Ender Özgün, düzenlenen basın toplantısında, ailelerin okul alışverişlerinde fiyat-performans dengesine önem verdiklerini ve ortalama 10 bin TL’lik bir bütçe ayırdıklarını açıkladı. 

Sürdürülebilir büyüme için yeşil dönüşüme dev destek Sürdürülebilir büyüme için yeşil dönüşüme dev destek Haberi Görüntüle

ALIŞVERİŞ DAVRANIŞLARI

Hepsiburada’nın gerçekleştirdiği araştırmada, ailelerin %58’inin fiyat değişimlerine karşı önlem almak için bütçelerini dikkatli yönettikleri, %37’sinin ise kaliteli ürünlere erişmeyi öncelik haline getirdikleri ortaya çıktı. Ayrıca, aileler alışverişlerinde taksitlendirme ve kredi kartı kullanımına büyük önem veriyor. Araştırmaya katılanların %55’i kredi kartı limitlerine dokunmadan borçlanma veya kredilendirme yöntemlerini tercih ettiklerini belirtti.

Ender Özgün, okul alışverişlerinde ciddi bir hareketlilik yaşandığını ve bu dönemde cirolarda %50 artış, satış adetlerinde ise %20 büyüme beklediklerini ifade etti. Türkiye’nin 81 ilindeki 103 bin esnaf ve KOBİ’nin e-ticaret üzerinden okul ürünlerine erişim sağladığını belirten Özgün, kırtasiye, ayakkabı ve çanta kategorilerinin en çok tercih edilen ürünler olduğunu söyledi. Ebeveynler, okul alışverişini planlı bir şekilde yaparken, alışveriş listelerini oluşturup paylaşma oranları da oldukça yüksek. Araştırmaya göre, katılımcıların %84’ü alışveriş listesini planlarken, %69’u bu listeyi başkalarıyla paylaşıyor.

Emlakta EİDS dönemi yarın başlıyor! İşte 10 soru ve 10 cevapla emlakta yeni dönem... Emlakta EİDS dönemi yarın başlıyor! İşte 10 soru ve 10... Haberi Görüntüle

EKONOMİK ZORLUKLARA KARŞI STRATEJİ

Bu süreçte ailelerin ekonomik kaygıları nedeniyle okul alışverişlerini daha dikkatli planladığı görülüyor. Ender Özgün, tüketicilerin indirim ve kampanyalara yoğun ilgi gösterdiğini, bunun da esnafa olumlu yansıyacağını belirtti. Özgün, “Amacımız tüketicilere tasarruf sağlamak ve esnafa ilave ciro kazandırmaktır” diyerek, okul alışverişinin ekonomik anlamda hem tüketici hem de satıcı için önemli bir döneme işaret ettiğini ifade etti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Buluthan AKAR

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading