Akbank kimin? Akbank'ta neler oluyor?

Akbank kimin? Akbank'ta neler oluyor?

Akbank tarafından sosyal medya üzerinden yapılan açıklamada müşterilerin hesaplarının ele geçilerek kredi çekildiği yönündeki iddiaların asılsız olduğu söyleyerek yalanladı. Peki, Akbank’ta neler oluyor? Akbank’ın sahibi kim?

Ekonomi

30.09.2024, 14:44

Akbank, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamasında müşterilerinin hesaplarının ele geçirildiği ve adlarına kredi çekildiği iddialarını yalanladı. Akbank müşterileri, hesaplarının izinsiz bir şekilde kullanıldığını ve adlarına kredi çekildiğini belirten bazı paylaşımlar yayımlanmıştı.

Akbank ise bu iddiaları tamamen yalanlayarak yapılan incelemelerde söz konusu vakaların sosyal mühendislik yöntemleri ile gerçekleştirildiği sonucuna ulaştıklarını kaydetti. Banka yetkilileri paylaşımlarda yer alan sınırlı sayıda vakanın detaylı bir şekilde incelenerek müşterilerin bu tür saldırılara karşı dikkatli olmaları gerektiğini söyledi.

Akbank

Ticaret Bakanlığı'ndan yalan haberlere yanıt: Gümrük sistemimiz İsrail'e kapalıdır Ticaret Bakanlığı'ndan yalan haberlere yanıt: Gümrük sistemimiz İsrail'e kapalıdır Haberi Görüntüle

AKBANK KİMİN?

Akbank, 1948 yılının Ocak ayında Adana'da Hacı Ömer Sabancı'nın da aralarında bulunduğu bir grup iş insanı tarafından bölgedeki pamuk üreticilerine finansman sağlamak amacı ile kurulan özel bir bankadır. Yaklaşık 94 milyar dolar seviyesindeki aktif büyüklüğü ile Türkiye'nin en büyük bankalarından biridir.

Akbank

Banka'nın İstanbul’daki ilk şubesi 14 Temmuz 1950 tarihinde Sirkeci’de açılmıştır. 1954 yılında ise Genel Müdürlük binası İstanbul’a taşınmıştır. 1963 yılında da tüm bankacılık işlemleri otomasyona geçmiştir.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Murat Gürel

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading