Yandex Metrica

Akbank kredi kartı borcu 60 ay vadeli nasıl yapılandırılır?

Akbank kredi kartı borcu 60 ay vadeli nasıl yapılandırılır?

Akbank müşterileri, BDDK tarafından getirilen yeni düzenlemeyle birlikte bireysel kredi kartı ya da ihtiyaç kredisi borcu için 60 ay vadeyle yapılandırma imkanına sahip oldu. Peki, Akbank kredi kartı borcu nasıl yapılandırılır?

Ekonomi

27.09.2024, 05:10

Kredi kartı veya ihtiyaç kredisi borcunu ödemekte sıkıntı yaşayan Akbank müşterileri için Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından yapılan açıklama doğrultusunda yeni bir adım atıldı. Buna göre; Akbank müşterileri bireysel kredi kartı ya da ihtiyaç kredisi borcu için 60 ay vadeli yapılandırma imkanına sahip olacak.

Bu doğrultuda kredi kartlarında dönem borcuna ait olan asgari tutar miktarını ödeyemeyenler mevcut durumdaki kredi kartı borç bakiyelerini 60 aya kadar yapılandırabilecekler. Her aya ait olan taksit tutarı ise ilgili ayın asgari ödeme tutarına ilave edilecek. Yapılandırılan Akbank kredi kartı borcunun en az yarısı ödeninceye kadar bankadaki kredi kartı limitinde artış olmayacak.

Borsa - kripto vergisi konusunda flaş gelişme! Cevdet Yılmaz açıkladı Borsa - kripto vergisi konusunda flaş gelişme! Cevdet Yılmaz açıkladı Haberi Görüntüle

AKBANK KREDİ KARTI BORCU YAPILANDIRMA

Akbank, BDDK tarafından alınan karar doğrultusunda kredi kartı borcu olan müşterileri için borçlarını 60 aya kadar varan vadelerle yapılandırma hakkını veriyor. Bu yapılandırma ile borçlarını yeniden yapılandıran müşterilerin kredi kartı limitleri, borcun yüzde 50’lik kısmı ödenene kadar artışa gidilmeyecek. Bu sayede borç yükü de hafiflemiş olacak.

Akbank Kredi Kartı Borcu Yapılandırma

Kira tespit davalarında yeni dönem! İlk kez yapay zeka devreye girdi Kira tespit davalarında yeni dönem! İlk kez yapay zeka devreye... Haberi Görüntüle

AKBANK 60 AY YAPILANDIRMA FAİZ ORANI

Akbank müşterileri için kredi kartı borcu yapılandırma faiz oranı aylık bazda yüzde 3,11 olarak hesaplandı. Bu oran Akbank’ın yapılandırma sürecinde geçerliliğini koruyacağından banka müşterilerine bu faiz oranının üzerinde bir borç kesinlikle yansıtılmayacak.

Akbank’ın halihazırdaki kredi kartı akdi faiz oranı yüzde 5, gecikme faiz oranı ise aylık yüzde 5,30 olarak uygulandığından borçlarını 60 aya varan vadelerle yapılandıranlar aylık sadece yüzde 3,11 oranında faiz ödeyeceklerdir.

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Murat Gürel

TRHaber.com - Ekonomi


Loading