Sitede Ara

Alman bankası, Türkiye ekonomisi hakkında yorum yaptı! Dolar'ın yükseleceği tarihi söyledi

Alman bankası, Türkiye ekonomisi hakkında yorum yaptı! Dolar'ın yükseleceği tarihi söyledi

Türkiye'de dolar fiyatı her gün inişli çıkışlı bir seyir izlerken, Alman Bankasının Türkiye ekonomisti ön görülerde bulundu.   

Ekonomi

25.09.2024, 18:43

2023 yıl sonu için dolar, enflasyon ve büyüme tahminlerini paylaşan Deutsche Bank Türkiye Ekonomisti Yiğit Onay, Doların 36 TL seviyesine ulaşacağı öngörüsünde bulundu.  Enflasyonun rakamı hakkında ise yüzde 47 civarında olacağını açıkladı.

Dolar tahmini sonrası enflasyon hakkında konuşan Onay, Türkiye’nin 2024 yılının ilk dokuz ayını “olumlu” bulduğunu ifade etti. Bu süreçte enflasyonun mayıs ayında zirve yaptıktan sonra ağustos ayında yüzde 52 seviyesine gerilediğini belirtti.

Nakit paraya ihtiyacı olanlara müjde! O numaraya mesaj atmanız yetiyor Nakit paraya ihtiyacı olanlara müjde! O numaraya mesaj atmanız yetiyor Haberi Görüntüle

EN ÇOK GETİRİ SAĞLAYAN PARA BİRİMİ

Büyüme konusunda yavaşlama sinyalleri gözlemlensede, ekonomik açıdan gelişmekte olan ülkeler arasında önemli bir görünüm kazandığını vurgulayan Ekonomist Onay, cari açık sorununun önemli ölçüde  azaldığını vurguladı. Türkiye’nin toplam getiri konusunda gelişmekte olan ülkeler arasında yer aldığını söyledi. En yüksek getiri sağlayan ülke olmakla kalmayıp, en çok getiri sağlayan para birimlerinden birinin Türk lirası olduğunu dile getirdi.

Mehmet Şimşek'ten enflasyon mesajı: 'Yüzde 50'nin altına inmesi bekleniyor' deyip tarih verdi Mehmet Şimşek'ten enflasyon mesajı: 'Yüzde 50'nin altına inmesi bekleniyor' deyip... Haberi Görüntüle

TL CAZİBESİNDEN BAHSETTİ 

Onay bu gelişmeler sonrası  yabancı yatırımcıların Türk lirasına olan iştahının arttığını söyledi. Bu sayede TL' ye karşıda güven arttığını belirtti. Rezerv görünümünü desteklediğini de sözlerine ekledi.

Son dokuz ayda yatırımcıların Türk lirasına yöneliminin arttığını belirten Yiğit Onay, TL’nin cazibesini artıran unsurları sıraladı:

- Reel Değerlenme: TL’nin enflasyon karşısındaki reel değeri.

- Merkez Bankası İradesi: Merkez Bankası’nın enflasyonu düşürmeye yönelik irade göstermesi.

- Düşük Kur Oynaklığı: Kurun istikrarlı bir seyir izlemesi.

Ekonomik planlar sonrasında altı ayda Türkiye’ye 30 milyar dolara yakın bir portföy girişi gerçekleştiğini söyleyen Onay, bu seviyenin gelecekte devam edip etmeyeceği konusunda temkinli yaklaşmak gerektiğini belirtti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Tolga Çolak

TRHaber.com - Ekonomi


Loading