Yandex Metrica

Alman devi Deutsche Bank'tan Türk tahvilleri için flaş yorum: Uyku modunda, güçlü ralli bekliyoruz

Alman devi Deutsche Bank'tan Türk tahvilleri için flaş yorum: Uyku modunda, güçlü ralli bekliyoruz

Deutsche Bank, Türk tahvillerinin son dönemdeki performansına rağmen, önümüzdeki aylarda güçlü bir ralli beklediklerini açıkladı. Stratejistlerin analizine göre tahviller şu anda uyku modunda, ancak bu durumun uzun sürmeyeceği vurgulanıyor.

Ekonomi

17.09.2024, 09:29

Alman finans devi Deutsche Bank, Türk tahvillerinin Mart ayından bu yana pozitif getiriler sağlamasına rağmen döviz carry işlemlerine kıyasla daha düşük performans gösterdiğini belirtti. Stratejist Christian Wietoska ve Ekonomist Yiğit Onay imzasıyla yayımlanan raporda, Türk tahvillerinin son haftalarda performans açısından zorlandığı ve uyku modunda olduğu ifade edildi. Ancak bu sakin dönemin kısa süre içinde yerini bir ralliye bırakabileceği öngörülüyor.

Sosyal destek ödemelerine zam geliyor! Ödemeler nasıl değişecek? Kim, ne kadar alacak? Sosyal destek ödemelerine zam geliyor! Ödemeler nasıl değişecek? Kim, ne... Haberi Görüntüle

UZUN VADELİ PERFORMANS VE KISA VADELİ ARTIŞLAR

Deutsche Bank raporunda, uzun vadeli tahvillerin genellikle düşük performans gösterdiği belirtilirken, kısa vadelerde ise tahvil getirilerinde son dönemde bir artış görüldüğü vurgulandı. 

Bankanın ekonomistlerine göre bu durumun arkasında beş temel neden bulunuyor:

Dezenflasyon Süreci: Beklendiği gibi pürüzsüz ilerlemeyen dezenflasyon süreci.

Gevşeme Döngüsü: Para politikasındaki gevşeme döngüsünün beklenenden daha geç başlaması.

Yüksek Carry Getirileri: Yüksek carry getirilerinin dövizi daha cazip hale getirmesi.

Değerleme Sorunu: Pahalı değerlemeler tahvil piyasasında olumsuz etki yaratıyor.

Dış Faktörler: Dış unsurlara karşı düşük beta etkisi, tahvillerin performansını sınırlayan faktörlerden biri olarak öne çıkıyor.

Eğitim yılı zamla başladı! Okullarda kantin fiyatları üçte katlandı! Eğitim yılı zamla başladı! Okullarda kantin fiyatları üçte katlandı! Haberi Görüntüle

BEKLENEN RALLİ VE GELECEK AYLAR

Deutsche Bank, mevcut zayıf performansa rağmen önümüzdeki dönemde Türk tahvillerinde güçlü bir ralli bekliyor. Banka, enflasyon gelişmelerinin henüz tahvil getirilerine tam olarak yansımadığını belirtirken, geciken para politikası gevşemesinin de tahviller için olumsuz bir etki yaratmayacağını vurguluyor. Stratejistlere göre, önümüzdeki altı ay içerisinde önemli bir ralli gerçekleşebilir.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Buluthan AKAR

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading