Altın alacaklara İslam Memiş'ten yıl sonu uyarısı: Borçlanmadan kaçının

Altın alacaklara İslam Memiş'ten yıl sonu uyarısı: Borçlanmadan kaçının

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, altın fiyatlarıyla ilgili olarak yeni tavsiyelerde bulundu. Memiş yıl sonu beklentilerine değinerek borçlanmadan uzak durulması gerektiği konusunda uyardı.

Ekonomi

30.09.2024, 11:23

Eylül ayının sonuna gelinirken son haftada yaşanan faiz indirimleri ve jeopolitik gerilimler ile birlikte altının ivme kazandığını söyleyen İslam Memiş, Ortadoğu ve savaş riskine odaklı bir piyasa olduğunu dünya ekonomisinin ise iyi bir yere gitmediğinden söz etti.

Borçlanma noktasına gelindiğinde altın ve döviz olarak kimsenin borçlanmaması gerektiğini söyleyen Memiş, bundan sonraki süreçte merkez bankaları faiz indirimine gittiği için TCMB’de Kasım ayı itibarı ile faiz indirimlerinin başlayabileceğini belirtti.

Altın Fiyatları

Memiş, “Ortadoğu ve savaş riskine odaklı bir piyasa var. Dünya ve dünya ekonomisi iyi bir yere gitmiyor herkes ona göre hazırlığını yapmalı. Değerli emtialar oldukça ön planda buraya yoğunlaşabilirler. Borçlanma noktasında altın ve döviz olarak kimse borçlanmamalı. Bundan sonraki süreçlerde diğer merkez bankaları faiz indirimine gittiği için TCMB’de kasım ayı itibariyle faiz indirimlerini başlatabilir” ifadelerine yer verdi.

Habere Tepki Ver

3

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Murat Gürel

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading