Altın hafta başında rekor tazeledi! Uzmanından kritik uyarı: Altın piyasasında Ekim ayına dikkat!

Altın son günlerde tarihi zirveyi gördü. Durdurulamayan bir yükselişle her geçen gün yükselen altın fiyatları yatırımcılar tarafından yakından takip ediliyor. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk, altın fiyatlarına ilişkin yatırımcılar için dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu. Yıldırımtürk, özellikle dış piyasalardaki gelişmelerin altın fiyatları üzerindeki etkilerine vurgu yaptı. 

Ekonomi

30.09.2024, 12:37

Geçtiğimiz hafta Fed'in faiz kararını 50 baz puan düşürmesi TCMB'nin ise 6 aydan beri faiz kararını sabir tutması ile beraber altın fiyatları tarihinde hiç görmediği fiyatları görmeye başladı. jeopolitik gerilimlerin etkisiyle altının ivme kazandığını ifade eden Yıldırımtürk, "İsrail'in Lübnan'a saldırısıyla altın fiyatları hız kesmeden yükselişe geçti. Buna ek olarak Çin hükümetinin ekonomiyi canlandırmak amacıyla bankalara sunduğu teşvik paketleri de üretim artışı beklentisini artırarak altın fiyatlarını destekledi" dedi.

Engelli, evde bakım maaşı ve 65 yaş aylığı alanlar müjde! Bakanlık dev zammı duyurdu: Rakamlar sil baştan değişecek Engelli, evde bakım maaşı ve 65 yaş aylığı alanlar müjde!... Haberi Görüntüle

EKİM AYININ İLK HAFTASINA DİKKAT 

Yıldırımtürk, uluslararası piyasalarda ay sonu kontrat işlemlerinin altın fiyatlarını geri çekebileceğini altını çizerek İsrail ile Lübnan arasında yapılması planlanan ateşkesin de fiyatlar üzerinde etkili olacağını söyledi. Ayrıca, ABD Merkez Bankası (FED) Başkanı Jerome Powell, ABD Hazine Bakanı Janet Yellen ve Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde’ın yapacağı açıklamaların ekim ayının ilk haftasında altının seyrini belirleyecek önemli faktörler arasında olduğunun altını çizdi. 

Aç gözlü yamyamlar! Konut kredisi düşünce evlere bir günde 2 milyon TL'ye yakın zam geldi! Aç gözlü yamyamlar! Konut kredisi düşünce evlere bir günde 2... Haberi Görüntüle

"İÇ PİYASALARDA ALTINDA BİR GERİLEME OLABİLİR"

Ekonomim'e açıklamalarda bulunan Yıldırımtürk, İç piyasadaki gelişmeler ve dış piyasadaki ons fiyatına bağlı olarak iç piyasa fiyatlarında da dalgalanmalar yaşanabileceğini belirtti. "Eğer ons fiyatında bir düşüş olursa, iç piyasada da altın fiyatlarında gerileme olabilir. Ancak bu durum, altın fiyatlarının kalıcı olarak düşeceği anlamına gelmez, sadece geçici bir fiyat düzeltmesi yaşanabilir" dedi.

Altın yatırımcıları için kritik değerlendirmelerde bulunan Yıldırımtürk, özellikle ekim ayı boyunca global ve jeopolitik gelişmelerin yakından takip edilmesi gerektiğine işaret etti.

Güncel altın fiyatları 

Gram Altın: Alış 2.918,64 TL, Satış 2.919,13 TL

Çeyrek Altın: Alış 4.983 TL, Satış 5.026 TL 

Yarım Altın: Alış 9.935 TL, Satış 10.046 TL

Cumhuriyet Altını: Alış 19.871 TL, Satış 20.021 TL

Habere Tepki Ver

0

0

0

1

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading