Altın rekor kırmaya devam edecek mi? Uzman isim tarih vererek uyardı: 5-6-7 Kasım'a dikkat!

Altın rekor kırmaya devam edecek mi? Uzman isim tarih vererek uyardı: 5-6-7 Kasım'a dikkat!

Gedik Yatırım Yatırım Danışmanlığı Müdür Yardımcısı Eda Karadağ, Kasım ayının ilk haftası hem ABD seçimleri hem de Fed'in faiz kararının altın için kritik olduğunun altını çizerek piyasalarda o tarihlere mutlaka dikkat etmesi gerektiğini belirtti. 

Ekonomi

22.10.2024, 18:50

Altın fiyatları, yatırımcılar ABD faiz oranları için ileriye dönük yol konusunda Fed yetkililerinin farklı görüşlerini hazmederken, önceki seanstaki rekor seviyelere yakın takip ediyor. Öte yandan, altının bu performansı dolar endeksi ve tahvil faizlerinin yükseldiği dönemde gerçekleştirmesi de dikkati çekti.

Dolar günü nasıl açtı? İşte 17.10.2024 perşembe günü dolar/TL'nin işlem gördüğü seviyeler... Dolar günü nasıl açtı? İşte 17.10.2024 perşembe günü dolar/TL'nin işlem... Haberi Görüntüle

EMTİA PİYASALARINDA DİKKAT ÇEKEN HAREKETLİLİK 

Emtia piyasalarında temel hikâyelerin baskın kaldığını söyleyen Gedik Yatırım Yatırım Danışmanlığı Müdür Yardımcısı Eda Karadağ, ABD’nin seçim belirsizliğini küresel piyasaları etkilediğini ifade etti.

TÜİK beklenen verileri açıkladı: Yurt dışı ÜFE'de eylül verileri... TÜİK beklenen verileri açıkladı: Yurt dışı ÜFE'de eylül verileri... Haberi Görüntüle

5,,6,7 KASIM TARİHLERİNE DİKKAT 

Fed’in faiz indirim beklentilerine yönelik konuşan Karadağ, “Aralık ayı ihtimalleri güçlü, Kasım ayı ise belirsiz. Arka arkaya gelişmeleri takip edeceğimiz bir ay olacak Kasım ayı. Başkanlık seçimleri 5 Kasım’da, daha sonra 6-7 Kasım Fed’in faiz kararı var. Dolayısıyla bu tabloda Fed’in erken bir reaksiyon almayacağını tahmin ediyoruz” diye konuştu.

Evde bakım maaşı yatan iller 20 Ekim! Pazar evde bakım yardımı paraları yattı mı? Evde bakım maaşı yatan iller 20 Ekim! Pazar evde bakım... Haberi Görüntüle

DIŞ POLİTİKA PİYASALAR ÜZERİNDEKİ BELİRSİZLİKLERDE ETKİLİ 

Fed’in temkinli hareketini sürdüreceğini söyleyen Eda Karadağ, ABD seçimlerinde Trump’ın anketlerde önde olduğunu ve buna ilişkin piyasalarda beklenen senaryoları açıkladı. Trump’ın politikalarının daha enflasyonist olduğunu belirten Karadağ, bu kapsamda piyasalarda bir belirsizlik yaşandığını vurguladı.

Merkez Bankası ekim ayı faiz kararını açıkladı! Merkez Bankası ekim ayı faiz kararını açıkladı! Haberi Görüntüle

ALTINDA YÜKSELİŞ DEVAM EDECEK 

Bu belirsizlik senaryosunda da altının ‘güvenli liman’ talebini karşıladığını ifade eden Eda Karadağ, altında yükselişin devam edeceğini vurguladı. Gümüş tarafını değerlendiren Yatırım Danışmanı Karadağ, gümüşün 32 dolar sonrası sınırlı yükselişler gösterdiğini ifade etti. Gümüşte kalıcılığın gündemde olduğunu söyleyen Karadağ, gümüş açısından yatırımcıların temkinli olması gerektiğini belirtti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading