Yandex Metrica

Sitede Ara

Altın zirveyi mi gördü? Gram altın ne kadar oldu?

Altın zirveyi mi gördü? Gram altın ne kadar oldu?

Avrupa Merkez Bankası'nın faiz indirimi ve ABD'de açıklanan enflasyon verilerinin ardından altın fiyatları tarihi zirvesine ulaştı. Ons altın 2.551 doları aşarken, gram altın 2.800 lira seviyesine çıktı.

Ekonomi

12.09.2024, 18:49

Altın fiyatları, Avrupa Merkez Bankası’nın (ECB) faiz indirim kararının ardından ABD'de açıklanan enflasyon verileriyle birlikte rekor seviyelere yükseldi. Özellikle, ABD'de dün açıklanan Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) ve bugün açıklanan Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) verileri, yatırımcıları güvenli liman olan altına yönlendirdi. Ons altın 2.551 doları aşarak tüm zamanların en yüksek seviyesini görürken, gram altın da Türkiye'de 2.800 lira seviyesinde işlem görmeye başladı.

ECB’nin faizleri 25 baz puan indirerek ekonomiyi destekleme çabaları, altın fiyatlarının yükselişini hızlandırdı. Aynı zamanda, ABD’de enflasyon verilerinin beklentilere paralel açıklanması da yatırımcıların altına yönelmesine neden oldu. Bu gelişmelerle birlikte altın, güvenli liman olarak görülen yatırım araçları arasında öne çıktı. Yatırımcıların dikkatini çeken bir diğer unsur ise ABD Merkez Bankası Fed’in de Avrupa Merkez Bankası’nın izinden giderek eylül ayındaki toplantısında faiz indirimi yapacağı beklentisiydi. Fed’in 2020'den bu yana ilk kez faiz indirimi yapacağına dair beklentiler, altındaki ralliyi destekledi.

Altında yeni rekor: Ons altın 2 bin 547 doları aştı! Altında yeni rekor: Ons altın 2 bin 547 doları aştı! Haberi Görüntüle

ONS ALTIN REKOR KIRDI

Son gelişmelerle birlikte ons altın, 2.551 dolar seviyesine kadar yükseldi ve şu an yüzde 1,5 artışla 2.549 dolar civarında işlem görmeye devam ediyor. Bu yükseliş, yatırımcıların küresel ekonomideki belirsizliklere karşı güvenli liman arayışının bir yansıması olarak değerlendiriliyor. Özellikle, ABD ve Avrupa’daki faiz kararları ve enflasyon verileri, altının küresel piyasalarda değer kazanmasına zemin hazırladı.

Altın fiyatlarındaki bu artış, Türkiye’de gram altının fiyatını da etkiledi. Gram altın, ons altındaki yükselişe paralel olarak 2.800 lira seviyesinde karşılık buluyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Buluthan AKAR

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading