Yandex Metrica

Apple hisseleri haftaya kayıpla başladı! Yatırımcılar İphone 16'nun ön siparişlerini zayıf buldu

Apple hisseleri haftaya kayıpla başladı! Yatırımcılar İphone 16'nun ön siparişlerini zayıf buldu

Yeni İphone 16 pro modellerinde geçiken yapay zeka özelliği nedeniyle ön siparişlerde büyük ölçüde düşüş görüldü. Buna göre Apple hisseleri, yeni modelin gecikmeli olarak kullanıma sunulması sebebiyle Pazartesi günü yaklaşık yüzde 3 düştü. İşte detaylar..

Ekonomi

17.09.2024, 14:03

Apple şirketi, uzun zamandır tasarladıkları yapay zeka çözümü  'Apple Intelligence ' İphone 16 serisini tanıttı. 

Bank of America  Global Research'ün erken ön sipariş verilerinde, Pazartesi günü itibariyle iPhone 16 Pro modelleri için geçen yılki 15 Pro modellerine kıyasla küresel sevkiyat sürelerinin daha kısa olduğunu ortaya koydu.

Veriler, 16 serisinin ortama sevkiyat süresinin şu anda 14 gün olduğunu ve geçen yıl 25 günün bulan sevkiyat süresiyle İphıne 15 Pro'dan daha düşük olduğunu göstermektedir.

iPhone 16 Pro Max için 19 günlük sevkiyat süresi ise geçen yılki 32 gün ile karşılaştırılıyor.

TF International Securities'in Tayvan merkezli analisti Ming-Chi Kuo bir blog yazısında, “Kilit faktör şu: iPhone 16 Pro serisinin en önemli özelliği Apple Intelligence şu an ürünlerde yok, bu da daha düşük talebi açıklıyor" dedi.

Türkiye'den dev doğalgaz adımı: Bakan Bayraktar ABD'ye gidiyor: Milyarlarca dolarlık anlaşma imzalanacak Türkiye'den dev doğalgaz adımı: Bakan Bayraktar ABD'ye gidiyor: Milyarlarca dolarlık... Haberi Görüntüle

MÜŞTERİLER YENİ İPHONE'LARA MESAFELİ

Apple Intelligence'ın önümüzdeki ay beta olarak İngilizce dilinin ABD sürümüne ve gelecek yıl geç bir tarihte diğer sürümlere gelmesi planlanıyor ve bu da bazı müşterileri 16 serisine yükseltme konusunda mesafeli yaklaşmasına neden oldu.

Bitcoin fiyatı 53 bin dolara kadar geriledi! 5 Ağustos'tan bu yana en düşük seviyede Bitcoin fiyatı 53 bin dolara kadar geriledi! 5 Ağustos'tan bu... Haberi Görüntüle

''ENDİŞELİYİZ''

D.A. Davidson analisti Gil Luria, “Ön siparişler anlamlı bir büyüme göstermezse endişelenmeyiz. Yapay zeka özellikleri kademeli olarak kullanıma sunulacak. Bu da yükseltme döngüsünün muhtemelen önümüzdeki 12-18 ay içinde gerçekleşeceği anlamına geliyor'' ifadelerini kullandı.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Kübra Ak

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading