Yandex Metrica

Araba almak isteyenlere müjde geldi: Sıfır ve ikinci el araç fiyatları dip yapacak!

Araba almak isteyenlere müjde geldi: Sıfır ve ikinci el araç fiyatları dip yapacak!

Araba alma hayali kuran milyonlarca vatandaşa müjde geldi. Hem dünya genelinde, hem Türkiye'de sıfır araç ve ikinci el araç fiyatlarının düşeceği tarih belli oldu. 

Ekonomi

23.06.2024, 14:39

Autorola Türkiye Genel Müdürü Aslı Göker, araç piyasasında 2024 yılına ilişkin öngörülerini paylaştı. Aslı Göker, globalde sıfır araçta yüzde 3-4, ikinci elde ise yüzde 1-2 oranında büyüme bekliyor.

Temmuz ayında yürürlüğe girecek olan Avrupa Mutabakatı'nın önemine de değinen Aslı Göker, "Bu, sıfır kilometre araçlarda güvenlik tedbirleri ve teknolojileri olmayan araçların artık satılamaması anlamına geliyor. Dolayısı ile hemen hemen tüm üreticiler mayıs, haziran ve temmuz aylarında ellerindeki stokları eritmek zorunda kalacaklar." dedi.

İstasyonlarda kuyruk oluşacak! LPG'ye gece yarısı tarihi zam geliyor! Deponuzu şimdiden doldurun İstasyonlarda kuyruk oluşacak! LPG'ye gece yarısı tarihi zam geliyor! Deponuzu... Haberi Görüntüle

ARAÇ FİYATLARINDA SON DURUM NE?

Sözlerine devam eden Göker, "Bu noktada sıfır araç pazarının aşağı giden trendinin, bu 3 ayda üretici markaların alacağı aksiyonlardan dolayı biraz daha yukarı doğru yükselebileceğini düşünüyorum.

Bu mutabakat çerçevesinde temmuza kadar tüketici uygun fiyatlı sıfır aracı tercih edebilecek. Tabii ki bu ikinci el pazarına negatif yansıyacak." ifadelerini kullandı.

Bloomberg HT'de yer alan habere göre, Aslı Göker, 7 Temmuz 2024 tarihinden sonra ise sıfır araç fiyatlarının yükselmesini beklediklerini belirtti.

Habere Tepki Ver

0

2

1

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading