Araç sahipleri dikkat! Trafik sigortasında köklü değişiklik: Hasarlar için havuz kurulacak

Araç sahipleri dikkat! Trafik sigortasında köklü değişiklik: Hasarlar için havuz kurulacak

Yeni düzenlemeyle birlikte trafik sigortası bedeni hasarları kamu havuzu karşılayacak. Sigorta şirketleri ise sadece maddi hasarları karşılayacak. Düzenlemenin 2025 ortalarında yürürlüğe girmesi bekleniyor.

Ekonomi

30.09.2024, 16:30

Uzun zamandır sigorta şirketleri kamunun belirlediği trafik primlerinin yetersizliğinden şikayetçiydi. Sektör temsilcileri, tarifelerin serbest hale gelmesi gerektiği yönünde çağrı yapıyordu. Trafik sigortasındaki sorunların çözümü için formül bulundu. Yeni düzenlemeyle birlikte trafik sigortasında köklü bir değişikliğe gidilmesi bekleniyor.

Ortadoğu'daki savaş direkt etkiledi! Akaryakıta indirim, zam geldi mi? 30 Eylül 2024 güncel benzin, motorin ve LPG fiyatları... Ortadoğu'daki savaş direkt etkiledi! Akaryakıta indirim, zam geldi mi? 30... Haberi Görüntüle

KAMU HAVUZU KURULACAK

Buna göre trafik sigortasındaki bedeni hasarlar için kamu bir havuzu kurulacak. Bundan böyle vefat ve sakatlık tazminatları kamunun kurduğu havuzdan ödenecek. Bu kapsamda sigorta şirketleri sattıkları her poliçede, bedeni hasar için belirlenen primin belirli oranını kamunun kuracağı havuza devredecek.

Deutsche Bank'tan dolar/TL tahmini! İşte bekledikleri rakam Deutsche Bank'tan dolar/TL tahmini! İşte bekledikleri rakam Haberi Görüntüle

BEDENİ TAZMİNAT ÖDEME SORUMLUĞU KALKMIŞ OLACAK

Söz konusu oranın da yüzde 50 ila yüzde 80 arasında olması bekleniyor. Oranlar sigorta şirketlerinin mali yapısına göre belirlenecek. Yeni uygulama ile sigorta şirketleri için bedeni tazminat ödeme sorumluluğu kalkmış olacak. Şirketler sadece maddi hasarları karşılayacak. Söz konusu uygulamanın 2025 yılının ortalarında hayata geçmesi öngörülüyor.

Tüpraş temettü ne zaman yatacak, ayın kaçında hesaba geçecek? Tüpraş temettü ne zaman yatacak, ayın kaçında hesaba geçecek? Haberi Görüntüle

MALİYETLER KATLANIYOR

Hatırlanacağı üzere mevcut durumda vefat, sakatlık gibi bedeni hasarlar sigorta şirketleri tarafından karşılanıyor. 2024 yılının ilk yarısında şirketlerin ödeyeceği 4,5 milyar TL'lik bedeni hasarın 3,5 milyar TL'si davalık durumda. Bedeni hasarlarda sigorta şirketleri ile vatandaş arasında davaların uzun sürmesinden de şikayet ediliyor. Ve bu durumun maliyetleri katladığı belirtiliyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Ekonomi


Loading