Araç sahiplerine müjde: Motorine bu gece indirim geliyor

Araç sahiplerine müjde: Motorine bu gece indirim geliyor

Bu gece akaryakıta indirim geliyor. 45 TL seviyelerinde satışa sunulan motorin fiyatları için yapılacak indirimin miktarı belli oldu. Buna göre gelmesi beklenen indirimin yaklaşık 1,59 TL civarında olabileceği ifade edildi.

Ekonomi

24.07.2024, 09:39

Yurtdışındaki ürün fiyatlarında yaşanan dalgalanmaların etkisinden dolayı akaryakıt fiyatlarına bu gece indirim geliyor.

Sektör temsilcilerinden edinilen bilgiye göre; motorin litre fiyatına bu gece yarısından itibaren geçerli olacak bu indirimle birlikte motorin fiyatlarında 1 lira 59 kuruşluk bir düşüş bekleniyor.

 Fiyatlardaki indirim sonrası motorin Ankara'da 44.08, İstanbul'da 43.32, İzmir'de 44.53 liraya düşecek.

Güncel akaryakıt pompa fiyatlarına göre;

İstanbul'da motorin litre fiyatı 45 liradan satılıyor.

Benzinin litresi ise ortalama 45.1 liradan satılıyor.

Tüketiciyi aldatanların hesabı kesildi! O reklamlara ceza yağdı Tüketiciyi aldatanların hesabı kesildi! O reklamlara ceza yağdı Haberi Görüntüle

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR?

Türkiye'de benzin ve motorin fiyatları hesaplanırken; Gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payının eklenmesiyle KDV hariç Rafineri satış fiyatı bulunuyor.

Gümrüksüz Rafineri Fiyatı hesaplanırken ise, Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük Dolar kuru takip edilerek, belli bir fiyat değişim farkında gümrüksüz rafineri tavan satış fiyatı elde ediliyor

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading