Yandex Metrica

Sitede Ara

Arap ırkçılığı ekonomiyi de vurdu: Türkiye milyar dolarlar kaybetti! İşte TÜİK'in açıkladığı resmi rakamlar...

Arap ırkçılığı ekonomiyi de vurdu: Türkiye milyar dolarlar kaybetti! İşte TÜİK'in açıkladığı resmi rakamlar...

Türkiye’de Araplara karşı artan ırkçı saldırılar nedeniyle TÜİK verilerine göre, 2023’de Arap ülkelerine ihracaat 9,6 milyar dolar azaldı, Arap turist sayısında ise ciddi oranda düşüş söz konusu. 

Ekonomi

22.07.2024, 13:22

TUİK verilerine göre, bir önceki yıla oranla 2023 yılında Arap ülkelerine yapılan ihracat 9,6 milyar dolar azaldı. Türkiye, 2022 yılında Arap ülkelerine 55,8 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirirken, 2023’te bu sayı 46,2 milyar dolara düştü. Aynı yılda İstanbul, Bursa ve Karadeniz’i ziyaret eden Arap turist sayılarında ciddi düşüş meydana geldi. 

Kamu ve özel sektörde çalışma saatleri düşecek mi? AK Parti'den dikkat çeken açıklama! Kamu ve özel sektörde çalışma saatleri düşecek mi? AK Parti'den... Haberi Görüntüle

"2024 YILINDA DAHA DA KÖTÜ OLACAK"

Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Ortadoğu uzmanı Prof. Dr. Ahmet Uysal, düşüşün bu yılda devam edeceğini belirterek "Suriyelilere, Arap turist, öğrenci ve iş insanlarına yapılan tacizler devam ettiği için 2024 muhtemelen daha kötü olacak." dedi. 

Bolu Dağı Tüneli erken açılıyor: Bakan Uraloğlu tarih verdi Bolu Dağı Tüneli erken açılıyor: Bakan Uraloğlu tarih verdi Haberi Görüntüle

İHRACAT RAKAMLARINDAKİ DÜŞÜŞÜN NEDENİ IRKÇI SALDIRILAR 

Uysal, TÜİK verilerine dayandırdığı X gönderisinde, ihracat rakamlarındaki düşüşün arkasında Arap turistlere tacizler ve Suriyelilere yönelik ırkçı saldırılar olduğunun altını çizdi. 

İstanbul'da yaşamanın bedeli ne? Giderek pahalılaşıyor: İşte 4 kişilik bir ailenin aylık maliyeti... İstanbul'da yaşamanın bedeli ne? Giderek pahalılaşıyor: İşte 4 kişilik bir... Haberi Görüntüle

"IRKÇILAR BU HALKIN EKMEĞİ İLE OYNUYOR"

Ortadoğu uzmanı Prof. Dr. Ahmet Uysal, sosyal medya hesabından şu paylaşımda bulundu; 

“Suriyelilere, Arap turist, öğrenci ve iş insanlarına yapılan tacizler devam ettiği için 2024 muhtemelen daha kötü olacak. (Kayseri saldırılarının infiali, dehşet verici).

Irkçılar, bu halkın ekmeği ile oynuyor.

Arapların marketlerde yana yakıla Türk malı aradığı günler geride kaldı.

Irkçılar ve arkasındaki güçler, 500 milyonluk Arap dünyası ile Türkiye’nin arasını açmaya çalışıyor.”

Altın fiyatları durdurulamıyor! Düğün sezonunda yeni gelinlerin yüzü düştü: İşte 4 Eylül 2024 güncel altın fiyatları... Altın fiyatları durdurulamıyor! Düğün sezonunda yeni gelinlerin yüzü düştü: İşte... Haberi Görüntüle

ARAP TURİST SAYISINDA DİKKAT ÇEKEN DÜŞÜŞ 

ihracattaki gerilemenin aynısı  Türkiye’ye gelen Arap turist sayısında da yaşanıyor. Trabzon’da bir Kuveytli turiste yumruk atılmasının görüntüleri ve İstanbul’da Faslı bir kadın turistin gözyaşları için uğradığı ırkçılığı anlattığı görüntüler Arap medyasında geniş yankı bulmuştu. 

2022 yılında Ocak-Temmuz aylarını kapsayan yedi aylık dönemde İstanbul’a gelen toplam ziyaretçi sayısı 8.514.806, Arap ülkelerinden gelenlerin sayısı 1.806.239’dü.

Buna göre Arap ülkelerinin İstanbul’a gelen toplam ziyaretçi sayısı içindeki payı yüzde 23’ünü oluşturuyordu. 2023 yılının aynı döneminde ise Arap ülkelerinden İstanbul’a gelenlerin sayısı 787.128 kişiye düştü, toplam turistler içindeki oranı da yüzde 16’ya geriledi.

Akaryakıt sektöründe yeni dönem başlıyor: UTTS 2025'de devreye alınacak! Milyarlarca liralık vergi kaybı önlenecek Akaryakıt sektöründe yeni dönem başlıyor: UTTS 2025'de devreye alınacak! Milyarlarca... Haberi Görüntüle

BURSA'DA TURİST SAYISI YÜZDE 60 DÜŞTÜ 

Bursa Turizmcileri ve İş İnsanları Derneği BURTİD de Arap turist sayısında yaşanan düşüş sebebiyle Bursa’da turist sayısının yüzde 60 düştüğünü ifade etti.  2023 yılının aynı döneminde Türkiye’ye gelen toplam ziyaretçi sayısı 13.633.877, Arap ülkelerinden gelen kişi sayısı 1.350.164 kişi. Buna göre Arap ülkelerinin payı yüzde 10 iken bu oran 2022’de %17’ydi.

Habere Tepki Ver

0

1

1

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Ekonomi


Loading