Sitede Ara

Asgari ücret zammında kritik rakamı verdi: 'Yüzde 30'luk bir artış'

Asgari ücret zammında kritik rakamı verdi: 'Yüzde 30'luk bir artış'

Yeni yıla doğru gidilirken 2025 asgari ücret zammı konusunda uzmanlardan yeni tahminler gelmeye başladı. Ekonomist Nilüfer Sezgin, yeni asgari ücret beklentisinin yüzde 30 civarlarında olacağını söyledi.

Ekonomi

29.09.2024, 11:25

Milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiren 2025 yılı asgari ücret zammı ile ilgili yeni rakamlar yeniden ortaya çıktı. Enflasyonun etkisi kadar yükselen yaşam maliyetleri ve ekonomik dalgalanmalar neticesinde asgari ücret maaşlarındaki beklentilerde artış oldu.

Ekonomi uzmanlarının değerlendirilmeleri doğrultusunda 2025 yılında asgari ücrete 5 bin TL civarında bir zam yapılması gündemde.

Asgari Ücret

Türkiye doğru yolda! Dünyaca ünlü ekonomistten enflasyon değerlendirmesi: Düşüş resmen başladı Türkiye doğru yolda! Dünyaca ünlü ekonomistten enflasyon değerlendirmesi: Düşüş resmen... Haberi Görüntüle

YÜZDE 30'LUK ZAM

Ekonomist Nilüfer Sezgin ise yeni yılda asgari ücret zammı beklentisinin yüzde 30 civarında olduğunu söyleyerek bunun 22 bin 100 TL civarlarında seyredebileceğini ifade etti. Sezgin özellikle enflasyonun kontrol altına alınmasının önemine vurgu yaparken asgari ücrete ara zam yapılmamasının bu stratejinin bir parçası olduğundan söz etti.

Zengin, “Yüzde 30 civarında bir artış benim için şaşırtıcı olmaz. Eğer bu rakamın altında bir zam yapılırsa, enflasyon beklentilerinin aşağı yönlü hareket etmesi mümkün” ifadelerine yer verdi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Murat Gürel

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading