Sitede Ara

Asgari ücret zammını açıkladı! İşte 2025 yılı için beklenen rakam...

Asgari ücret zammını açıkladı! İşte 2025 yılı için beklenen rakam...

Yılbaşına doğru adım adım gidilirken 2025 yılı asgari ücret rakamı için Ekonomist Faruk Erdem yeni rakamlar verdi. Milyonlarca çalışan yeni zam oranına kilitlenirken beklenen asgari ücret miktarı şaşkınlık yarattı.

Ekonomi

26.09.2024, 13:00

Ülkedeki milyonlarca çalışan 2025 yılında asgari ücrete yapılacak zam miktarına kilitlendi. Geride bırakılan son 2 yıl içerisinde asgari ücrete ikiz kez zam yapılırken bu yıl ara bir zam yapılmaması yeni yılda bu oranın tepe noktasına kadar çıkabileceğine işaret edildi. 

Tüm dikkatler Aralık ayında başlayacak Asgari Ücret Tespit Komisyonu’na çevrilirken Ekonomist Faruk Erdem, yeni asgari ücret rakamı konusunda bilgilendirmede bulundu.

Asgari Ücret

Yapılan anketlerle birlikte 2025 yılında asgari ücrete yüzde 40 oranında bir zam yapılabileceği gündeme geldi. Orta Vadeli Program'dan (OVP) alınan yüzde 41.5'lik artış ile birlikte asgari ücretin yeni yılda 25 bin TL civarlarına yaklaşabileceğine işaret eden Erdem, Ocak ayında az da olsa bu rakam civarlarında düşüş yaşanmadan işçinin hakkının korunması gerektiğini söyledi.

Merkez Bankası'nın piyasa katılımcıları anketinde zam oranı yüzde 43.14 olarak hesaplanmış ve net asgari ücret 24 bin TL civarlarında çıkmıştı. Yapılan son anketlerle birlikte yüzde 42.4'lük bir zam beklentisi oluşurken net asgari ücretin 2025 yılında 24 bin TL civarlarında olması beklenmekte.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Murat Gürel

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading