Yandex Metrica

Asgari ücrete baklava tadında müjde! Rakamlar sil baştan değişiyor: O tarihte seyyanen zam var

Asgari ücrete baklava tadında müjde! Rakamlar sil baştan değişiyor: O tarihte seyyanen zam var

8 milyon asgari ücretli çalışana müjde çok yakında! Asgari ücret maaşlarına ilişkin kulis bilgisi sızdırıldı. Temmuz ayında ara zam bekleyen çalışanlara seyyanen zam yolda.

Ekonomi

22.06.2024, 12:06

Asgari ücret maaşlarına seyyanan zam müjdesi geliyor! Her ne kadar Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan yaptığı açıklamayla temmuz ayında ara zam beklentilerinin önüne geçse de, çalışanların ara zam beklentisi devam ediyor. Peki temmuzda asgari ücret fiyatlarına ara zam olacak mı?

Son viraja girildi: Kiralarda yüzde 25 zam sınırı kalkıyor! Temmuz'da neler değişecek? Son viraja girildi: Kiralarda yüzde 25 zam sınırı kalkıyor! Temmuz'da... Haberi Görüntüle

ASGARİ ÜCRETE ZAM GELECEK Mİ?

8 milyon asgari ücretli gözünü temmuz ayına çevirdi. Fakat şu ana kadar asgari ücret fiyatlarına ilişkin olumlu bir haber hükümet kanadından gelmedi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada Ocak 2024’te yapılan asgari ücret zammının tüm yılı kapsayacak şekilde yani tek seferlik belirlendiğini dile getirmişti.

Fakat asgari ücretli çalışanlar müjde SGK uzmanlarından gelmeye devam ediyor. Çalışanların hayallerini diri tutan uzmanlar yeni kulis bilgisini paylaştı. Asgari ücrete seyyanen zam yapılacağını iddia eden  SGK uzmanı İsa Karakaş, katıldığı bir canlı yayında dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Temmuz ayında asgari ücret zammı beklemenin gereksiz olduğunu belirten Karakaş, asgari ücret için asıl zam tarihinin Eylül ayı olacağını söyledi.

Sigaraya bir zam daha geliyor! Marlboro, Parliament, Winston, Rothamns, Kent sigaraları cep yakmak için gün sayıyor Sigaraya bir zam daha geliyor! Marlboro, Parliament, Winston, Rothamns, Kent... Haberi Görüntüle

SEYANEN ZAM  MÜJDESİ

Enflasyonun düşmesiyle birlikte hükümetin adım adım atacağını ifade eden Karakaş, özellikle Enflasyonun yılın 3 çeyreğinde hissedilir derecede düşeceğini belirtti. SGK uzmanı, bu durumda da hükümetin zam için bir adımı atma şansı doğacağını söyledi.

Asgari ücret zammı ile ilgili tahminlerini de açıklayan Sosyal Güvenlik Uzmanı İsa Karakaş, 3000-4000 TL arasında bir seyyanen zam beklediğini bildirdi. Söz konusu zam ile birlikte yeni asgari ücretin 20.000-21.000 TL seviyelerine çıkacak.

 

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading