Asgari ücrete dev zam kapıda! Yılbaşına sayılı günler kala rakamı verdi

Asgari ücrete dev zam kapıda! Yılbaşına sayılı günler kala rakamı verdi

Ekonomi yorumcusu Faruk Erdem, 2025 yılı asgari ücret zammı için masaya gelecek rakamları verdi. Bu konuda enflasyon rakamlarının dikkate alındığını söyleyen Erdem, asgari ücretin ne kadar olacağını da açıkladı.

Ekonomi

02.10.2024, 17:58

Yeni yıla adım adım gidilirken 2025 yılı asgari ücret zammı için milyonlarca çalışan gelecek olan müjdeli haberi beklemeye başladı. Ekonomi yorumcusu Faruk Erdem ise yeni asgari ücret zammı için çarpıcı rakamların masaya geleceğinden söz etti.

Aralık ayında toplanacak Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nda enflasyon rakamları üzerinden yapılacak değerlendirme sonrasında ilk olarak 24 bin TL rakamının ortaya çıkacağını söyleyen Erdem, en düşük ücretin bu civarlara yakın olacağını söyledi.

Asgari Ücret

İslam Memiş'ten 48 saat uyarısı:  Altın ve dolar yatırımcılarını şaşırtacak! İslam Memiş'ten 48 saat uyarısı: Altın ve dolar yatırımcılarını şaşırtacak! Haberi Görüntüle

ZAM BEKLENTİSİ 7 BİN 500 TL

Asgari ücretin belirlenmesinde sadece enflasyon rakamlarının dikkate alınmadığını kaydeden Erdem, bu zamana kadar yapılan tüm artışlarda yıllık enflasyonun 5-10 puan üzerinde bir rakamın ortaya çıktığından bahsetti. Yıllık enflasyonun yüzde 41.5 oranında gerçekleşmesi durumunda asgari ücretin buna göre şekilleneceğini ifade eden Erdem, bu doğrultuda 7 bin 500 TL’lik bir zammın gündeme geleceğinden söz etti.

Enflasyonun yüzde 41.5 oranından gerçekleşmesi durumunda bunun komisyonda ele alınacağını söyleyen Erdem, yine de bu rakamın kesin olarak kabul edilmesinin beklenmediğini ancak pazarlıkların bu seviyelerinden olacağına muhtemel verdi. Yeni asgari ücretin 2025 yılında 24 bin TL ila 25 bin TL arasında bir rakam olacağından bahseden Erdem, pek çok kişinin gelir düzeyinin de değişeceğini ifade etti.

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Murat Gürel

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading