Asgari ücrete dev zam yolda! Erdoğan'a sunulacak rakam şimdiden belli

Asgari ücrete dev zam yolda! Erdoğan'a sunulacak rakam şimdiden belli

Yeni bir yıla doğru adım adım gidilirken asgari ücret ile ilgili tahminlerde gelmeye devam ediyor. Uzman ekonomistler 2025 yılında asgari ücrete gelmesi muhtemel zam oranının yüzde 35 civarlarında olacağını bekliyor.

Ekonomi

09.10.2024, 15:44

Milyonlarca çalışan 2025 yılı asgari ücret zammını beklemeye başladı. Son olarak Ocak ayında açıklanan 17.002 TL tutarındaki asgari ücrete ara zam yapılmamış ve yeni yılda bu rakamın zirve yapacağı söylentileri uzmanların tahminlerinden biri oldu.

Kulislerden alınan son bilgilerde; hükümetin asgari ücrete 2025 yılında yüzde 35 civarlarında bir zam artışı için hazırlıklarını hızlandırdığı iddia edildi. Yinede bu oran bazı kesimler tarafından az bulunsa da buna ek olarak ilave yapılıp yapılmayacağım merak edilmekte.

Peynir ekmek gibi sıfır araç satacaklar! Hyundai gemileri yaktı: Hem ucuz hem de az yakıyor Peynir ekmek gibi sıfır araç satacaklar! Hyundai gemileri yaktı: Hem... Haberi Görüntüle

ASGARİ ÜCRETTE DEV ARTIŞ

2025 asgari ücret

Yapılan son hesaplamalar doğrultusunda 17.000 TL olan asgari ücretin yeni yılda 6.000 TL’lik bir artışla 23.000 TL’ye kadar yükseleceği iddia ediliyor.

Ekonomistler ise artan yaşam maliyetleri ve enflasyon karşısında asgari ücretin eridiğini dikkate alarak çalışanların alım gücünün önemli ölçüde düştüğünü söylüyor. Bu sebeple de asgari ücrete yapılması muhtemel yüzde 35’lik zammın çalışanların hayat şartlarını iyileştirmeye yetmeyeceğini belirtiyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Murat Gürel

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading