Yandex Metrica

Sitede Ara

Asgari ücrete Eylül düzenlemesi: Rakamlar sil baştan değişiyor! İlk rakam duyuruldu

Asgari ücrete Eylül düzenlemesi: Rakamlar sil baştan değişiyor! İlk rakam duyuruldu

Milyonlarca asgari ücretliye ara zam müjdesi gelebilir. Aktarılan son bilgiye göre 1 Eylül'de asgari ücret sil baştan değişiyor. İlk kulis bilgisi sızdı rakam duyuruldu. Peki asgari ücret kaç TL olacak?

Ekonomi

23.07.2024, 14:06

Yüksek enflasyon asgari ücretli çalışanları zam beklentisine soktu. Temmuz ara zammından istediğini alamayan asgari ücretliler gözünü Eylül ayına dikti. Peki asgari ücrete zam gelecek mi? Eylül'de asgari ücrete kaç TL zam gelecek?

Milyonlarca asgari ücretli çalışana ilave zam müjdesi her an gelebilir. Asgari ücret artışı, enflasyonu tetikleyeceği sebebiyle gerçekleştirilmedi. Fakat çalışanlar ekonomik anlamda ciddi zor günler geçiriyor ve bu sebeple de ilave zam beklenti ve talepleri her geçen gün artıyor.

Sigara zam geldi! Güncel sigara fiyatları ne kadar oldu? Hangi sigaralara zam geldi? Sigara zam geldi! Güncel sigara fiyatları ne kadar oldu? Hangi... Haberi Görüntüle

ASGARİ ÜCRETE ZAM GELECEK Mİ?

Asgari ücrete ilişkin açıklamalarda bulunan SGK uzmanı İsa Karakaş, asgari ücrete temmuzda zam beklemenin yersiz olduğu belirterek, zam tarihini açıkladı.

Ünlü SGK uzmanına göre asgari ücrete ilave zam Eylül ayında yapılacak. Yapılacak olan zam miktarı ise 3000 TL seyyanen zam olacak. Böylelikle yeni asgari ücret 20.002 TL’ye yükselmiş olacak.

Asgari ücret için ara zam tarihinin Eylül’e alınması ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan Karakaş, Eylül ayında enflasyon baz etkisiyle düşüşe geçecek. Bu sayede de Hükümet asgari ücrete ilave zam yapmak için bir fırsat yakalamış olacak. Asgari ücretle çalışanların yüzü Eylülde gülerken ağustos ayının son haftasında asgari ücret tespit Komisyonu’nun toplanacağı tahmin ediliyor.

 

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Ekonomi


Loading