Asgari ücrete refah payı geliyor! Gazeteci Cem Küçük rakam verdi

Asgari ücrete refah payı geliyor! Gazeteci Cem Küçük rakam verdi

İktidara yakınlığıyla tanınan Gazeteci Cem Küçük yeni yılda zamlı emekli maaşları konusunda ilk rakamı verdi. Emekli aylıklarına yapılacak olan seyyanen zamda da iyileştirme bekleyen Küçük, asgari ücrete de ilave zam gelebileceği yönünde görüş belirtti.

Ekonomi

14.10.2024, 10:19

Yeni yıla az bir zaman kala emekli maaşları ile asgari ücret zammı için son rakamlar gelmeye başlarken içinde bulunduğumuz yılda ara zam yapılmayan asgari ücretin bu artıştan daha fazla nasibini alması bekleniyor.

İktidara yakın olan Gazeteci Cem Küçük, 2025 yılında asgari ücrete refah payı ile birlikte emekli aylıklarına da seyyanen zam veya iyileştirme yapılabileceğinden söz etti.

Milyonların borcu silinecek! Bu ay Meclis'e geliyor: Herkesin son şansı olabilir! Milyonların borcu silinecek! Bu ay Meclis'e geliyor: Herkesin son şansı... Haberi Görüntüle

ASGARİ ÜCRETE REFAH PAYI

Cem Küçük asgari ücret için, “Yüzde 40-50 zam yapılacak demek doğru değil. Tayyip bey burada belki yüzde 5 ekleyin der. Enflasyon şimdi yüzde 48 ama hissedilen daha fazla. Tayyip bey yüzde 30 çıkarsa 35, yüzde 40 çıkarsa 45 yapın diyecektir. Asgari ücret diyelim ki 23 bin TL çıktı, Erdoğan bunu 25 bin TL yapın diyecektir” dedi.

Asgari Ücret 2025

Emekli maaşlarına da değinen Küçük, “Bir de emeklilerin durumu var. Emekliler son 2 yıldır, özellikle Ocak 2024'ten bu yana sıkıntı çekiyor. AK Parti zaten son seçimde bunun bedelini ödedi. Sandığa gitmeyenler, muhalefete oy verenler oldu. Ben esas emeklilere bir düzenleme geleceğini düşünüyorum. Emeklilere şimdi yüzde 30 zam verirseniz. Bir de kök maaş sorunu çıkarsa sıkıntı yaşarız. Şu anda bir öğretmen 48 bin TL alıyor. Emekli bir öğretmen 28 bin TL alıyor. Arada yüzde 70'lik bir fark var. Çalışan öğretmen tabi ki 48 bin TL alsın ama emekli öğretmen de en az bir 35 bin TL alsın ki sorun çözülsün. O yüzden emeklilere sayın Erdoğan'dan bir seyyanen zam veya bir iyileştirme bekliyorum” sözlerine yer verdi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Murat Gürel

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading