Asgari ücrete yapılacak zam hangi seviyede olacak? Bakan Işıkhan açıkladı

Asgari ücrete yapılacak zam hangi seviyede olacak? Bakan Işıkhan açıkladı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücrete ilişkin verdiği mesajda vatandaşları enflasyona karşı ezdirmeyeceklerini belirtti. Bakan Işıkhan, vatandaşın satın alma gücünü korumak istediklerini belirtti.

Ekonomi

14.10.2024, 13:10

Milyonlarca çalışan gözü kulağı yeni yıl öncesi asgari ücrete yapılacak zamma çevrilirken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'dan dikkat çeken bir açıklama geldi.

Bakan Işıkhan, asgari ücrete ilişkin verdiği mesajda vatandaşları enflasyona karşı ezdirmeyeceklerini belirtti.

Yenişafak gazetesine konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan, Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun, mevcut enflasyon oranı, makroekonomik dengeler ve satın alma gücü gibi birçok değişkeni dikkate aldığını ifade etti.

''VATANDAŞIN SATIN ALMA GÜCÜNÜ KORUYACAK BİR ÜCRET OLACAK''

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sıklıkla vurguladığı gibi, kalıcı refah çözümleri üreterek vatandaşın refahını koruma amacında olduklarının altını çizen Bakan Işıkhan, "Geçen yıl aralık ayında izlediğimiz yol neyse, bu yıl da aynı şekilde ilerleyeceğiz. Enflasyona ezdirmeyecek, vatandaşın satın alma gücünü koruyacak bir ücret seviyesinde anlaşmaya varılmasını arzu ediyorum." ifadelerini kullandı.

"İŞÇİLER ÖNEMLİ PAYDAŞLARIMIZDIR"

İşçi ve işverenlerin talepleri arasında hakem rolü oynadıklarını da dikkat çeken Bakan Işıkhan, şu ifadeleri kullandı;

"Aralık ayında Türk-İş’in geçen yıl işçileri getirdiği gibi, bu yıl da benzer bir gelişme olursa işçileri ağırlamaktan memnuniyet duyarız. İşçiler bizim önemli paydaşlarımızdır"

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading