Yandex Metrica

Asgari ücretliye bal kaymak tadında müjde: Bayramdan sonra dev maaş zammı yolda!

Asgari ücretliye bal kaymak tadında müjde: Bayramdan sonra dev maaş zammı yolda!

Milyonlarca asgari ücretliye bal kaymak tadında müjde geldi! Asgari ücrete Temmuz ayında ek ve ara zam gelmesini bekleyen 'Asgari ücretli çalışanlar' için SGK uzmanlarından peş peşe müjdeli haberler geliyordu. Gündemde sık sık tartışılan 'Ara zam' için SGK uzmanlarının yorumlarına ek olarak bir destekte Türk-İş Sendikası'ndan geldi.

Ekonomi

23.06.2024, 18:20

Ocak ayında yüzde 49 zam oranıyla asgari ücret 17 bin 2 TL seviyesine çıkartılmış, ve 2024 yılı içerisinde ikinci bir zammın daha yapılmayacağı net bir şekilde dile getirilmişti. Fakat son derece hızlı yükselen enflasyon ve gıda fiyatları, asgari ücretli çalışanların maaşlarını tam 3000 lira eritmeye yetti.  Bu sebepten dolayı asgari ücretle çalışan vatandaşlarda ara zam talebi oluşmuştu. 

O ilimizde tonlarca altın rezervi çıktı: Çil çil çıkarılması bekleniyordu ama... O ilimizde tonlarca altın rezervi çıktı: Çil çil çıkarılması bekleniyordu... Haberi Görüntüle

ASGARİ ÜCRETLİ ZORLANIYOR: MAAŞLAR 3 BİN LİRA ERİDİ

Asgari ücretli işçilerin maaşı 2024 Ocak ayından bu yana tam olarak 3 bin lira eriyerek büyük kayıba neden oldu. Alım gücü düşen asgari ücretliler artan enflasyon ve gıda fiyatlarından dolayı son derece şikayetçi. 2024 yılında ara zam gelmeyeceğini net bir şekilde dile getiren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın kararını değiştirmesi, işçiler tarafından dört gözle bekleniyor.

Tarihi doğalgaz keşfi! Tam 21 milyar metreküplük rezerv bulundu: Türkiye devreye girebilir Tarihi doğalgaz keşfi! Tam 21 milyar metreküplük rezerv bulundu: Türkiye... Haberi Görüntüle

O TARİHTE EN DÜŞÜK MAAŞ 23.500 TL OLACAK

TCMB Merkez Bankası'nın yıl sonu enflasyon beklentisinin yüzde 38 olması, asgari ücretlilerde daha da bir paniğe neden oldu. Bu enflasyon beklentisinden yola çıkan uzmanlar ise ara zam gelmemesi halinde 2025 Ocak ayında asgari ücrete 6 bin 400 TL artış gelmesini öngörüyor.

2025 yılında asgari ücrete 6 bin 400 TL zam gelmesiyle birlikte maaşların en düşük 23 bin 500 lira seviyesine çıkması bekleniyor.

Habere Tepki Ver

19

76

12

15

7

2

3

5

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading