Yandex Metrica

Asgari ücretliye müjde gece yarısı geldi: İlk rakamlar belirlendi! Dev maaş zammı yolda!

Asgari ücretliye müjde gece yarısı geldi: İlk rakamlar belirlendi! Dev maaş zammı yolda!

5 milyon asgari ücretli çalışana cillop gibi müjde geldi. Asgari ücrete Temmuz ayında ara zam bekleyen Asgari ücretli çalışanlar için SGK uzmanlarından art arda umut veren haberler geliyor. 

Ekonomi

25.06.2024, 10:09

2024'ün Ocak ayında yüzde 49 zam ile 17 bin 2 TL olan asgari ücret için ekonomi yöneticileri bu zammın bu yıl için son zam olduğunu duyurmuştu. Fakat son dönemlerde hızlı yükselen enflasyon ve gıda fiyatları, asgari ücretli çalışanların maaşlarını tam 3000 TL eritti. Yüksek enflasyon çalışanlarda ara zam beklentisini oluşturdu. Peki asgari ücrete zam gelecek mi?

Yıl başından bu yanan artarak devam eden enflasyon asgari ücret fiyatlarını 3 bin TL eritti. Alım gücü düşen çalışanlar enflasyon ve sürekli yükselen gıda fiyatlarından şikayetçi. 2024 yılında ara zam gelmeyeceğini net bir şekilde dile getiren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın kararını değiştirmesi, işçiler tarafından dört gözle bekleniyor.

Evlenecek çiftlere Allah yardım etsin! Nişan, kına, takı ve balayı hariç evlenmenin maliyeti dudak uçuklattı! Evlenecek çiftlere Allah yardım etsin! Nişan, kına, takı ve balayı... Haberi Görüntüle

ASGARİ ÜCRETE ZAM VAR MI?

Milyonlarca çalışanın merak ettiği asgari ücret fiyatları revize edilecek mi? Merkez Bankası'nın yıl sonu enflasyon beklentisinin yüzde 38 olması, asgari ücretlilerde daha da bir paniğe neden oldu. Bu enflasyon beklentisinden yola çıkan uzmanlar ise ara zam gelmemesi halinde 2025 Ocak ayında asgari ücrete 6 bin 400 TL artış gelmesini öngörüyor.

Öte yandan gelecek yıl asgari ücrete 6 bin 40 TL zam gelmesiyle birlikte asgari maaşın 23 bin 500 lira seviyesine çıkması bekleniyor.

Habere Tepki Ver

1

1

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading