Asgari ücrette ilk rakam ortaya çıktı! İşte 2025 yılı zamlı asgari ücret rakamı

Asgari ücrette ilk rakam ortaya çıktı! İşte 2025 yılı zamlı asgari ücret rakamı

Yılbaşına az bir zaman kala zamlı asgari ücrette ilk rakamlar ortaya çıkmaya başladı. Yıllık enflasyona göre belirlenecek asgari ücret rakamı milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendirmekte. Bunun için iki rakam ön planda.

Ekonomi

21.10.2024, 17:33

Yılbaşına az bir süre kala asgari ücrete yapılacak zam oranı milyonlarca çalışan tarafından merak edilmekte. Aralık ayında toplanacak Asgari Ücret Tespit Komisyonu ile milyonlarca çalışanın aklındaki 2025 yılı asgari ücreti ortaya çıkacak.

Daha önceki yıllarda olduğu gibi bu sene de asgari ücret artışında enflasyon belirleyici bir etmen olacak. Ancak bu yıl ara zam yapılmadığı düşünüldüğünde yıllık enflasyon rakamı baz alınacak. Merkez Bankası'nın yaptığı tahminlere göre, yıl sonu enflasyonu yüzde 41,50 ile 45 arasında gerçekleşecek.

Geçtiğimiz Ocak ayında asgari ücret bet 17.000 TL, brüt olarak da 20.002 olarak belirlenmişti. 2024 yılı boyunca da milyonlarca çalışan en düşük asgari ücret olarak bu rakamı elde etti.

Bitcoin'den heyecanlandıran hareket! İşte yaklaştığı kritik seviye... Bitcoin'den heyecanlandıran hareket! İşte yaklaştığı kritik seviye... Haberi Görüntüle

ASGARİ ÜCRETTE EN DÜŞÜK RAKAM

Bundan önceki tüm asgari ücret artışlarına göz atıldığında hep bir önceki yılın enflasyon rakamı baz alınarak bunun 5-10 puan üzerinde artışlar sağlanmıştı. Geçen yıl ara zam yapıldığı için 6 aylık enflasyona bakılırken bu yıl ara zam yapılmadığından asgari ücret artışında yıllık enflasyon ön planda yer alacak.

Geçtiğimiz yıllarda gerçekleşen enflasyonun üzerindeki 5-10 puanlık artışlara bakılmaksızın sadece bu enflasyon tahmini ile yola çıkıldığında masada ilk yazılacak rakam net olarak 24 bin 57 TL civarlarında olacak. Asgari ücret zammında pazarlık 24 bin 57 TL’den başlayacak.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Murat Gürel

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading