ATM'lerde yasak başlıyor! Bu şifreleri kullananlar işlem yapamayacak

ATM'lerde yasak başlıyor! Bu şifreleri kullananlar işlem yapamayacak

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından alınan yeni bir karar banka ve kredi kartı kullanıcılarını meraklandırdı. Gelecek hafta itibarı ile bankamatik kartlarındaki bazı şifrelerin tamamen yasaklanacağı iletildi.

Ekonomi

04.10.2024, 14:41

Son günlerde artış gösteren hırsızlık ve dolandırıcılık vakalarının önüne geçmek amacıyla işleme alınacak yeni bir düzenleme doğrultusunda banka müşterilerinin daha güvenli şifreler kullanması teşvik edilecek. Bu bağlamda BDDK tarafından alınan kararla basit şifre kombinasyonlarına tamamen son verilecek.

Yeni düzenlemeyle beraber banka ve kredi kartlarında artık; kuruluş tarihleri, il plaka kodları, takım tarihleri ve benzeri yaygın rakam kombinasyonları geçerliliğini yitirecek. ATM'de işlem yapılırken kullanılan bu şifreler karşısında sistem otomatik olarak şifre değiştirme uyarısı verecek ve hemen ardından da güvenli bir şifre oluşturulması zorunlu kılınacak.

ATM

Emekli olduktan sonra çalışanlara kötü haber! Bunu yapanların maaşları anında kesilecek! Emekli olduktan sonra çalışanlara kötü haber! Bunu yapanların maaşları anında... Haberi Görüntüle

BU ŞİFRELER YASAKLANACAK

Türkiye genelinde uygulanacak bu yeni düzenleme, gelecek hafta itibarı ile tüm bankaların ATM sistemlerinde devreye alınacak. Banka müşterilerinden daha karmaşık ve güvenli şifreler seçmesi istenecek.

BDDK'nın yeni karar sonrasında banka ve kredi kartlarında kullanılan '1923', '1453', '1903', ‘1905', ‘1907', '5353' gibi yaygın olarak kullanılan şifreler tamamen yasaklanacak.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Murat Gürel

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading