Yandex Metrica

Sitede Ara

Audi'de şok eden el değiştirme: Çinli firma göz koydu

Audi'de şok eden el değiştirme: Çinli firma göz koydu

Çinli elektrikli otomobil üreticisi NIO, Audi'nin Brüksel'deki fabrikasını satın almak için Volkswagen Grubu ile görüşmelere başladı. Çinli firmanın teklifi 23 Eylül'de sunması bekleniyor.

Ekonomi

19.09.2024, 17:41

Alman otomotiv devi Volkswagen Grubu'nun lüks markası Audi'ye ait Brüksel'deki üretim tesisi, Çin merkezli elektrikli otomobil üreticisi NIO'nun radarında. Belçika basınında çıkan haberlere göre, NIO, bu fabrikayı satın almak için Volkswagen Grubu ile görüşmelere başlamış durumda.

Audi'nin Q8 modelinin üretildiği ve yaklaşık 3 bin kişinin çalıştığı Brüksel fabrikası, talep düşüşü nedeniyle temmuz ayında yeniden yapılanma sürecine girmişti. Audi, bu modelin üretimini Meksika'ya kaydırma kararı alırken, Brüksel'deki tesisin geleceği belirsiz hale gelmişti. Şu anda fabrikaya herhangi bir yeni model tahsis edilmemesi çalışanlarda büyük huzursuzluk yaratmış, sendikalar devreye girmişti.

Altını olan aman dikkat! İslam Memiş, gram altın için kritik tarihi açıkladı! Altını olan aman dikkat! İslam Memiş, gram altın için kritik... Haberi Görüntüle

23 EYLÜL KARARI BEKLENİYOR

NIO'nun, Audi'nin Brüksel'deki fabrikası için resmi teklifini 23 Eylül'de sunması bekleniyor. NIO'nun bu hamlesi, Avrupa Birliği'nin Çin'de üretilen elektrikli araçlara getirmeyi planladığı yüzde 20'lik ek gümrük vergisinden muaf olma stratejisi olarak değerlendiriliyor. NIO, Belçika'daki üretimle Avrupa pazarında yerel üretim avantajı sağlayarak bu vergilerden etkilenmemeyi hedefliyor.

Bakanlık harekete geçti! Ekonomide kayıt dışı işlemlere yakın kıskaç: Yapay zeka devreye alındı! Bakanlık harekete geçti! Ekonomide kayıt dışı işlemlere yakın kıskaç: Yapay... Haberi Görüntüle

FABRİKA ÇALIŞANLARINDA BELİRSİZLİK

Audi'nin Brüksel fabrikasında yaşanan belirsizlik, çalışanları ve sendikaları rahatsız etti. Fabrikada çalışanlar, iş bırakma eylemleri düzenleyerek üretimi durdurmuş ve üretilmiş otomobillerin anahtarlarını teslim etmeyi reddetmişti. Audi'nin fabrika için yeni bir yatırımcı arayışında olduğu bilinirken, NIO'nun bu girişimi, çalışanlar ve bölgedeki sanayi için önemli bir dönüm noktası olabilir.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Buluthan AKAR

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading