Yandex Metrica

Avrupa ekonomisi çöküşte, Almanya'nın motoru patladı! 9 ayın en düşük seviyeleri görüldü

Avrupa ekonomisi çöküşte, Almanya'nın motoru patladı! 9 ayın en düşük seviyeleri görüldü

Avro Bölgesi’nde yatırımcı güveni, ekonomideki durgunluğun etkisiyle eylülde art arda üçüncü kez düştü ve Ocak 2024'ten bu yana en düşük seviyesine geriledi.

Ekonomi

09.09.2024, 23:24

Frankfurt merkezli piyasa araştırma şirketi Sentix tarafından açıklanan verilere göre, Avro Bölgesi’nde yatırımcı güveni eylül ayında olumsuz bir tablo çiziyor. Genel Yatırımcı Güven Endeksi, ağustos ayında eksi 13,9 puan seviyesindeyken, bu ay eksi 15,4 puana gerileyerek Ocak 2024'ten bu yana en düşük seviyesine indi.

Uzmanlar, endeksin eksi 12,5 puana yükselmesini beklerken, mevcut durum, piyasadaki belirsizliğin ve ekonomik durgunluğun daha da derinleştiğini gösteriyor.

Yerin altı fokur fokur kaynıyor: O ilimizden beyaz petrol fışkıracak! Yerin altı fokur fokur kaynıyor: O ilimizden beyaz petrol fışkıracak! Haberi Görüntüle

BEKLENTİLER VE MEVCUT DURUMDA KÖTÜMSERLİK SÜRÜYOR

Yatırımcıların önümüzdeki altı aya ilişkin beklentilerini ölçen Beklentiler Endeksi, eksi 8,8 puandan eksi 8 puana yükselerek hafif bir iyileşme gösterse de genel olumsuz tablo devam ediyor. Bununla birlikte, Avro Bölgesi'nde mevcut durumu yansıtan Mevcut Durum Endeksi, eksi 19 puandan eksi 22,5 puana düşerek, ekonomideki kötüleşmenin sürdüğüne işaret ediyor.

Sentix tarafından yapılan açıklamada, Avro Bölgesi'nin resesyonun eşiğinde olduğu ve özellikle Almanya'daki ekonomik ve siyasi durumun bölge ekonomisi üzerinde ağır bir yük oluşturduğu belirtildi. Açıklamada, yatırımcılar için tek umut ışığının, merkez bankalarından gelebilecek destekleyici para politikası olduğu ifade edildi.

Amazon hibrit çalışmayı bitirdi mi? Amazon hibrit çalışmayı bitirdi mi? Haberi Görüntüle

ALMANYA EKONOMİSİNDE SERBEST DÜŞÜŞ

Avro Bölgesi'nin en büyük ekonomisi olan Almanya için tablo daha karamsar. Sentix’in açıkladığı verilere göre, Almanya Yatırımcı Güven Endeksi eylülde 4,6 puanlık düşüşle eksi 34,7 puana indi. Bu gerileme ile Almanya ekonomisinin Ekim 2022'den beri en düşük seviyesine ulaşmış oldu.

Almanya'da ekonomik faaliyetlere yönelik Mevcut Durum Endeksi de Haziran 2020'den bu yana en düşük seviyeye inerek eksi 42,8 puandan eksi 48 puana düştü. Sentix'in raporunda, Almanya'nın ekonomisinin "serbest düşüşte" olduğu belirtilerek, ülkedeki ekonomik sıkıntıların bölge genelinde olumsuz bir etki yarattığına dikkat çekildi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Buluthan AKAR

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading