Avrupa tıkandı! İşsizlik sorununun çözümünde ilerleme yok

Avrupa tıkandı! İşsizlik sorununun çözümünde ilerleme yok

Eurostat verilerine göre, Avro Bölgesi'nde işsizlik oranı ağustos ayında %6,4'te sabit kalırken, AB genelinde işsizlik oranı %5,9'a geriledi.

Ekonomi

02.10.2024, 16:29

Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat), 2024 yılı ağustos ayına ait işsizlik verilerini yayımladı. Verilere göre, Avro Bölgesi'nde işsizlik oranı temmuz ayındaki %6,4 seviyesinde sabit kalırken, Avrupa Birliği (AB) genelinde %5,9'a geriledi. Bir önceki ay AB'de bu oran %6 seviyesindeydi.

Araç sahipleri tabelalar sil baştan değişti! Zam pompaya yansıdı: 27 Eylül İstanbul, Ankara, İzmir akaryakıt fiyatları... Araç sahipleri tabelalar sil baştan değişti! Zam pompaya yansıdı: 27... Haberi Görüntüle

İSPANYA VE YUNANİSTAN'DA YÜKSEK İŞSİZLİK ORANLARI

Ağustos ayı verilerine göre, AB üyesi ülkeler arasında işsizlik oranları farklılık gösteriyor. İspanya %11,3 ile en yüksek işsizlik oranına sahip ülke olurken, Yunanistan’da bu oran %9,5 olarak kaydedildi. İsveç ve Finlandiya da yüksek işsizlik oranlarına sahip ülkeler arasında yer aldı; İsveç %8,4, Finlandiya ise %8,3 işsizlik oranına ulaştı.

Benzin fiyatlarına okkalı zam! Akaryakıt fiyatları ne kadar oldu? 24 Eylül benzin, motorin fiyatları Benzin fiyatlarına okkalı zam! Akaryakıt fiyatları ne kadar oldu? 24... Haberi Görüntüle

GEÇEN YILA GÖRE İYİLEŞME

2023 yılı ağustos ayına kıyasla işsizlik oranlarında genel bir iyileşme kaydedildi. Geçtiğimiz yıl Avro Bölgesi'nde %6,6 olan işsizlik oranı bu yıl %6,4'e düşerken, AB genelinde de %6 olan oran %5,9'a indi. 

İsrail destekçisi Adidas'a şok! Hakkında neden soruşturma açıldı? İsrail destekçisi Adidas'a şok! Hakkında neden soruşturma açıldı? Haberi Görüntüle

GENÇ İŞSİZLİK ORANI YÜKSEK SEVİYELERDE

Avrupa genelinde genç işsizlik oranı dikkat çekici seviyelerde kalmaya devam ediyor. Ağustos ayında 25 yaş altı işsiz sayısı AB genelinde 2 milyon 766 bin, Avro Bölgesi'nde ise 2 milyon 231 bin olarak hesaplandı. Genç işsizlik oranı AB’de %14,3, Avro Bölgesi'nde ise %14,1 olarak belirlendi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Buluthan AKAR

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading