Yandex Metrica

Ay başında hesaplara aktarılacak: Emekliye ek zam müjdesi! Hangi emekli grubu ne kadar zam alacak?

Ay başında hesaplara aktarılacak: Emekliye ek zam müjdesi! Hangi emekli grubu ne kadar zam alacak?

Zamlı maaşlarını almaya başlayan SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin 3.7 milyonu taban aylık farkından faydalanamadı. Hükümet yetkilileri yaptığı çalışmalar sonucunda 2 milyon memur emeklisine ek zam yapma kararı aldı. Memur emeklilerine yüzde 19.31 zamla oluşan fark yatırılacak. Kimileri 1, kimileri 3 aylık fark alacak.

Ekonomi

20.07.2024, 11:12

Yaklaşık 16 milyon emeklinin geliri Temmuz zammıyla birlikte artış gösterdi. Açıklanan zam oranıyla birlikte SSK ve Bağ-Kur emeklilerinde yüzde 24.73, memur emeklilerinde yüzde 19.31 oranında artış yapıldı.

Tiryakiler yasta! Sigaraya bir zam daha geliyor: İşte en düşük ve en yüksek sigara fiyatı Tiryakiler yasta! Sigaraya bir zam daha geliyor: İşte en düşük... Haberi Görüntüle

EMEKLİYE EK ZAM YAPILACAK  

Ardından SSK ve Bağ-Kur emeklilerinde taban aylık ödemesini 10 bin liradan 12 bin 500 liraya yükselten teklif Meclis'e taşındı. Temmuz maaş ödemeleri SSK emeklileriyle başlarken, haftaya da Bağ-Kur emeklileri paralarını alacak. Meclis'teki taban aylık düzenlemesinin yasalaşmasıyla da 3.7 milyon SSK ve Bağ-Kur'luya fark ödemesi yapılacak. 

Bakanlık dev müjdeyi verdi: 4 bin 180 TL hesaplara yatacak: Ödemeler PTT ve Ziraat Bankası'ndan Bakanlık dev müjdeyi verdi: 4 bin 180 TL hesaplara yatacak:... Haberi Görüntüle

NE ZAMAN HESAPLARA YATIRILACAK? 

Memur emeklilerinde ise aylıklar ay başında yatırılıyor. Maaşını aylık alanlar Temmuz'un 1'i ile 5'i arasında maaşını zamsız olarak aldı. Yüzde 19.31 artışla oluşan zam farkı önümüzdeki günlerde ödenecek. Ödeme takvimini Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı açıklayacak. Tabii memur emeklilerinin tamamı aylık maaş almıyor.

Bazı emekliler de üçer aylık dönemler halinde ödemelerini cebine koyuyor. Maaşını üçer aylık halinde alanlara da maaş dönemine göre 1, 2 ya da 3 aylık zam farkı verilecek.

Aylıklarını her ay alanlara Temmuz ayı olmak üzere 1 aylık tutarında; aylıklarını üçer aylıklar halinde almakta olanlardan 'Mayıs-Haziran- Temmuz' döneminde aylık alanlara Temmuz ayı olmak üzere 1 aylık tutarında; 'Haziran-Temmuz- Ağustos' döneminde aylık alanlara Temmuz ve Ağustos ayları olmak üzere 2 aylık tutarında; 'Temmuz- Ağustos-Eylül' döneminde aylık alanlara Temmuz, Ağustos ve Eylül ayları olmak üzere 3 aylık tutarında aylık farkı tahakkuk ettirilecek.

Dul ve yetim aylığı alanlar dikkat! SGK'dan 112 bin 248 TL ödeme! Dul ve yetim aylığı alanlar dikkat! SGK'dan 112 bin 248... Haberi Görüntüle

3 AYLIK ALAN DA VAR

Yüzde 19.31'lik Temmuz zammıyla en düşük memur maaşı 14 bin 741 lira 51 kuruştan 17 bin lira 566 bin 10 kuruşa çıktı.En düşük maaşta 2 bin 846 lira 59 kuruş artış yaşandı.

Buna göre 1 aylık zam farkı alacak emekliye en az 2 bin 846 lira 59 kuruş tutarında zam farkı yatırılacak. 3 aylık zam farkı alacak emekliye ise en az 8 bin 539 lira 77 kuruş ödeme yapılacak.

Aylıklarını Temmuz zammı yansıtılmadan alan memur emeklilerine bu nedenle bir fark ödemesi yapılacak.

 

 

 

 

 

 

Habere Tepki Ver

1

7

1

0

0

0

0

1

Yorumlar (0)

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Ekonomi


Loading