Aydın-Denizli Otoyolu trafiğe açıldı: 2 saatlik yol bakın kaç dakikaya düştü

Aydın-Denizli Otoyolu trafiğe açıldı: 2 saatlik yol bakın kaç dakikaya düştü

Merakla beklenen Aydın-Denizli Otoyolu'nun tamamı trafiğe açıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, konuya ilişkin yaptığı açıklamada "Denizli-Burdur ve Burdur-Antalya otoyolları tamamlandıklarında, İzmir ile Antalya arasındaki 580 kilometrelik devlet yolu uzunluğunu sadece 440 kilometrelik otoyola çevirmiş olacağız. İzmir'den Antalya'ya kadar daha hızlı, güvenli ve konforlu, kesintisiz bir otoyol ulaşımı sağlamış olacağız. 1,5 ila 2 saat süren yolculuk süresini 55 dakikaya indiriyoruz." dedi.

Ekonomi

17.10.2024, 15:08

Temeli 2020 yılında atılan Ege Bölgesi'nin ulaşımını kolaylaştıracak, yolculuk süresini kısaltacak ve ekonomik kalkınmaya katkı sağlayacak Aydın-Denizli otoyolu bugün hizmete girdi.

Aydın-Denizli Otoyolu'nun tamamı bugün trafiğe açıldı. 163 kilometrelik Aydın-Denizli Otoyolu'nun Aydın Çevre Yolu'ndan başlayıp Kuyucak Kavşağı'nda son bulan 70 kilometrelik son bölüm de bugün trafiğe açılırken Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yeni otoyol hakkında bilgi verdi.

Uraloğlu, geçen yıl Kuyucak Kavşağı ile Kocabaş Kavşağı arasında kalan 80 kilometre ile 13 kilometrelik bağlantı yolunu hizmete sunduklarını hatırlattı.

Emekliye 29 Ekim ikramiyesi var mı? 5.000 TL verilecek mi? Emekliye 29 Ekim ikramiyesi var mı? 5.000 TL verilecek mi? Haberi Görüntüle

RESMİ AÇILIŞ İLERLEYEN GÜNLERDE

İlerleyen günlerde resmi açılışın yapılacağını belirten Bakan Uraloğlu, "Otoyolumuzun tamamını 6 şeritli 140 kilometre ana yol ve 4 şeritli 23 kilometre bağlantı yolu olmak üzere 163 kilometre uzunluğunda inşa ettik. İnşallah önümüzdeki günlerde Sayın Cumhurbaşkanı'mızın da teşrifleri ile yolumuzun resmi açılış törenini de gerçekleştireceğiz." dedi.

Doğalgaz gemisi rotayı Türkiye'ye kırdı! 144 bin 888 metreküp kapasiteye sahip: LNG depoları ağzına kadar dolacak Doğalgaz gemisi rotayı Türkiye'ye kırdı! 144 bin 888 metreküp kapasiteye... Haberi Görüntüle

2 SAATLİK YOL 55 DAKİKAYA DÜŞTÜ

Aydın ve Denizli'nin Ege, Akdeniz ve İç Anadolu arasında önemli bir köprü vazifesi gördüğünü belirten Bakan Uraloğlu,"Otoyolumuz sayesinde Aydın ve Denizli arasında D-320 devlet yolu üzerinden 11 ilçe ve 46 adet sinyalize kavşak geçerek, trafik şartlarına göre 1,5 ila 2 saat süren yolculuk süresini 55 dakikaya indiriyoruz. Artık Ege Bölgesi'nin en önemli ihracat merkezi konumundaki İzmir Limanı'na Denizli üzerinden sanayi ve tarım ürünlerini çok daha kısa sürede ulaştırmış olacağız. Özellikle yaz aylarında turizme bağlı olarak artan yolculuk taleplerinin olduğu Pamukkale, Efes, Didim, Kuşadası gibi önemli turizm merkezlerimize de ulaşımı daha konforlu hale getirmiş olacağız." dedi.

AB, üye almak için para yığıyor! Moldova'ya yapılacak destek rekor kıracak AB, üye almak için para yığıyor! Moldova'ya yapılacak destek rekor... Haberi Görüntüle

YILLIK 5,3 MİLYAR LİRA TASARRUF SAĞLANACAK

Menderes Nehri'nin bu topraklara hayat vermesi gibi otoyolun da bölge ekonomisine can suyu olacağını ifade eden Uraloğlu, "Otoyolumuzla zamandan 4,5 milyar lira, akaryakıttan ise 800 milyon lira olmak üzere yıllık 5,3 milyar lira tasarruf elde etmiş olacağız. Çevreye zarar veren araçların karbon emisyonunu da 61 bin ton azaltarak doğanın korunmasına da ayrıca katkı vermiş olacağız." diye konuştu.

Bakan Uraloğlu, Aydın-Denizli Otoyolu'ndaki kamu-özel iş birliğinin bir yapım modeli olduğu kadar aynı zamanda bir finansman modeli olduğunu belirterek, yüksek maddi kaynak ihtiyacı duyulan projelerde, kamu kaynağı kullanılmadan özel sektör imkanları ve finansmanıyla yatırımların çok daha kısa sürede gerçekleşmesini sağladıklarını anlattı.

Fransa, zenginlerin üstünü çizdi! Borçlar için ekstra vergi getiriyor Fransa, zenginlerin üstünü çizdi! Borçlar için ekstra vergi getiriyor Haberi Görüntüle

İKİ YENİ OTOYOL GELİYOR

Aydın-Denizli Otoyolu'nun ardından Denizli-Burdur ve Burdur-Antalya otoyollarını da hayata geçireceklerini belirten Uraloğlu, şunları kaydetti;

"Tamamlandıklarında, İzmir ile Antalya arasındaki 580 kilometrelik devlet yolu uzunluğunu sadece 440 kilometrelik otoyola çevirmiş olacağız. İzmir'den Antalya'ya kadar daha hızlı, güvenli ve konforlu, kesintisiz bir otoyol ulaşımı sağlamış olacağız. Böylece İzmir'den Antalya'ya ulaşım süresini 6-7 saatten 3-3,5 saate düşürecek ve iki büyük turizm merkezi birbirine daha da yaklaştırmış olacağız."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading